ik ga binnenkort naar belgie verhuizen en ben op zoek naar een nieuwe auto, moet ik dan die auto naar een nederlands kenteken laten omzetten?

Mag ik dan gewoon met een belgisch kenteken rondrijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Inderdaad. Je moet een Belgisch nummerplaat hebben indien je gedomicilieerd bent in België. Uw wegenbelasting krijg je dan ook jaarlijks van België.

Je moet dan je auto invoeren in Belgie. Op zich valt dat qua geld wel mee, maar het kost wel veel tijd en rompslomp. Hou er ook rekening mee dat de verzekering in Belgie duurder is. Zou je je auto ooit weer mee terug willen nemen naar Nederland, dan heb je echt een probleem, dat is vrijwel niet te doen. Kost kapitalen. In Belgie is de aanschaf van auto´s goedkoper, ook tweedehans omdat ze geen bpm kennen. Daarnaast bespaar je je dan de moeite van het invoeren. Daarnaast kost in Belgie het rijden in een diesel niet meer dan op benzine, daarom rijden vrijwel alle belgen op diesel. Een benzinewagen krijg je in belgie dan ook niet meer verkocht. Of je krijgt er niks meer voor. Dus verkoop je auto in Nederland en koop in Belgie een leuke nieuw autootje voor een leuk prijsje.

Ik zou het niet weten!! Wat ik je wel kan adviseren..Kijk op www.verhuiscentrale.nl voor een advies en verhuizing op maat. Of ga je, je verhuizing zelf doen!! Gr. Henk

Op de website www.mobilit.fgov.be kun je vinden hoe dat gaat in België. Dit is de website van de federale overheidsdienst voor mobiliteit en vervoer. Op deze website kan je ook de nodige formulieren aanvragen. In de volksmond heet deze dienst "D.I.V". In het stadhuis van de stad of gemeente waar je gaat wonen, zal je ook alle informatie kunnen krijgen.

Bronnen:
www.mobilit.fgov.be

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100