Wat is de definitie van een file?

Moeten het echt een bepaald aantal auto's zijn, of is de lengte (zoveel (kilo)meter) bepalend?

Toegevoegd na 4 dagen:
Iedereen bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Een file is een rij langzaam rijdend of stilstaand verkeer. In Nederland hanteert Rijkswaterstaat voor de verkeersinformatie de definitie dat een file een verzamelbegrip is van drie soorten stagnerend verkeer: * langzaam rijdend verkeer: verkeer dat over ten minste 2 kilometer nergens harder rijdt dan 50 km/u, maar doorgaans wel sneller dan 25 km/u * stilstaand verkeer: verkeer dat over ten minste 2 kilometer vrijwel overal minder dan 25 km/u rijdt * langzaam rijdend tot stilstaand verkeer: langzaam rijdend verkeer over veelal wat grotere lengte met hierin op sommige stukken stilstaand verkeer. De definitie van een file of congestie is niet eenduidig. In de perceptie van weggebruikers is soms al sprake van filevorming als de doorstroming wordt bemoeilijkt.

Een file is pas echt een file als de rij auto's 2 kilometer of langer is. Auto's in een file rijden langzaam of staan helemaal stil. De allereerste file in Nederland was in 1955, op Eerste Pinksterdag. De mensen die in die file stonden, waren onderweg om iets leuks te doen met de familie. Het was zo druk op de weg dat de auto's heel langzaam moesten rijden: een file dus. Een file was in die tijd erg interessant, want zoiets had nog nooit iemand gezien. Op de brug stonden veel mensen te kijken.

Bronnen:
http://www.schooltv.nl/weekjournaal/onderw...

er staat een file als de auto''s langzaam of bijna stilstaan verder maakt de afstand niet heelveel uit Toegevoegd na 1 minuut: nou ja de afstand bedoel ik niet 2 meter of zo ik bedoel meer of het nou 3 of 25 km is

Mijn persoonlijke definitie luidt: - langzaamrijdend verkeer: als 3 of meer auto's niet meer de maximale (toegestane)snelheid kunnen rijden. - een file als dit langer dan een paar minuten duurt. ;-)

Ha, die Colconbri; De definitie van een file is heel persoonlijk, kijk maar eens in de link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100