Hoe (on)veilig is het om een auto aan iemand in Burkina Faso te verkopen?

Ik heb een auto te koop staan op Autoscout24 en nu reageert er iemand uit Burkina Faso die de auto wil kopen en geen problemen ziet in het transport. Alle alarmbellen zijn afgegaan uiteraard, maar omdat de auto al enkele weken te koop staat wil ik de aanvraag niet zondermeer af doen als oplichting. Als de koper betaalt, het geld op mijn rekening overmaakt, zijn er dan nog valkuilen waar ik in kan trappen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je afwacht tot het geld op je rekening staat en het er daadwerkelijk opstaat, dan kan je niets meer gebeuren. Het is dan aan de koper hoe hij de auto wil vervoeren naar West-Afrika. Zover zal het echter niet komen, want er zal aan jou gevraagd worden om geld over te maken. Een bekende oplichtingstruc in dat deel van de wereld. Lees mee en huiver: https://www.facebook.com/wernerbudding/posts/deze-vorm-van-oplichting-kende-ik-nietik-heb-een-andere-klassieker-aangeschaft-d/2254899201275414/

Als de koper betaalt, het geld op je rekening overmaakt, dan moet je er ook op letten dat je een vrijwaringsbewijs krijgt zodat je niet meer aansprakelijk bent voor wat de koper met je auto doet.

Ik zeg 1 ding : Nee Moet ik je nog vertellen hoe en wat met dat soort landen. Wat denk je zelf. Ga jij in hier in Nederland op zoek naar een auto in Afrika?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100