Waarom 'chokt' mijn volkswagen als ik aan het rijden ben?

waaraan ligt het dat mijn auto soms chockt tijdens het rijden, er is voldoende brandstof in hoor

ik dacht eerst aan de batterij die leeg aan het gaan was, maar die is ook opgeladen wat kan het nog zijn?

dus het starten zelf loopt perfect, maar eens ik aan het rijden ben, chockt hij soms (en dat voel ik , met een beetje overdrijving vlieg ik dan wat naar voor, niet zo hoor maar ik zeg het enkel omdat je de situatie een beetje kunt voorstellen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan veroorzaakt worden door een los contactje aan een sensor die er voor zorgt dat de brandstof/lucht verhouding aanpast door een verkeerde meting. evt. Lambda sonde van de katalysator regeling.

beetje moeilijk te zeggen ik zou ff langs de garage rijden die hebben er verstand van en die kunnen het waarschijnlijk ook wel oplossen

Vorig jaar had ik dat ook, maar dan in extreme zin (alsof ik op een schip zat, inhouden en weer naar voren, inhouden en weer naar voren). Bij mij bleek het aan de turbo te liggen.

Het kan van alles zijn, en is ook afhankelijk van het bouwjaar van je auto. Wat me te binnen schiet is een storing aan je gasklep-positie-sensor. Dit is een gevorderden-klus voor als je het zelf wilt gaan repareren. En wie weet is het over als je je bougiekabels vervangt. Dat is heel eenvoudig, iedereen die een ei kan bakken kan dat ook :-) succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100