Welke rechten heb ik na het kopen van een auto ?

Vorig jaar April heb ik een Peugeot 308 gekocht bij een Peugeot dealer met een jaar garantie(gelukkig!!!!)
In dit jaar hebben we zo gigantisch veel problemen gehad met de auto waardoor het vertrouwen in de auto weg is.
oa: nokkenassensor,bobine,olielekkage,achterlicht,kachelradiator,accu,verlichtingsschakelaars, stabilisatorstang,lak van velg welke los laat...
al met al voor €2000,- aan reparatiekosten.
Deze hoef ik ivm de garantie niet te betalen maar neemt niet weg dat het wel erg vervelend is dat ik als gevolg hiervan wel zeker 10x naar onze garage heb af moeten reizen. (bijna 100 km aan reizen)
Nu snap ik dat ik zelf kies om een auto te kopen een stukje van huis maar ik ga er niet vanuit dat ik zo vaak die kant op moet..
wat zijn mijn rechten in deze situatie. Ik heb een hoop kilometers moeten maken en feit blijft dat mijn vertrouwen in de auto eigenlijk weg is.
ik moet wel zeggen dat de garage het altijd netjes oplost zonder mopperen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel rechten heb je niet, of in ieder geval zijn er niet veel rechten waar je veel aan hebt nu de garage/dealer de problemen altijd netjes oplost zonder mopperen. Voor het indienen van een ingebrekestelling of het ontbinden van de overeenkomst lijkt het mij al veel te laat, en deze acties zouden inmiddels als een tang op een varken slaan nu je steeds weer terug bent gegaan naar dezelfde garage. Feit is wel dat je je vertrouwen kwijt bent. Daar is juridisch gezien weinig aan te doen, en het is de vraag of het juridisch een factor van belang is. In overleg met de garage kan je eventueel de auto weer terugverkopen, maar de kans dat je dan je volledige aankoopbedrag terugkrijgt is nihil. De auto aan een ander verkopen is ook een mogelijkheid, maar dan zal je daarbij wel volledige informatie moeten geven over de alle recente reparaties. Een goede afspraak maken met de eerste verkoper lijkt mij dan toch de beste optie. Kijk voor meer informatie op https://www.juridischloket.nl/aankopen-en-garantie/garantie/ondeugdelijk-product of ga langs bij een Juridisch Loket voor een gratis op jouw situatie toegespitst advies.

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/aankopen-en-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100