Mag ik 2 keer beboet worden voor hetzelfde feit?

Ik heb mij laatst fout geparkeerd, net voor een zebrapad, en heb hier nu 2 keer een proces verbaal voor in de bus gekregen.
Mogen ze mij hiervoor 2 keer beboeten als ik mij 19h parkeer op de plaats en agent X noteerd mij om 21 h en agent Y om 01h10 en ik mij tussen door niet verplaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou bezwaar maken tegen de tweede beschikking als ik u was. Met als argument dat u in de tussentijd niet bij de auto bent geweest en ook de auto dus niet hebt kunnen verplaatsen, om de overtreding te kunnen beeindigen. Is een en dezelfde overtreding geweest nu. Een beschikking zou beter op zijn plaats zijn.

Normaal gesproken kan dit niet, maar parkeerboetes zijn een uitzondering, omdat dit juridisch gezien parkeerbelasting is. En voor het nog een keer moeten betalen van belasting is geen nieuw feit nodig. Anders zou je een foutgeparkeerde auto een week kunnen laten staan (bijv. bij Schiphol langs de weg als je op vakantie gaat) tegen de kosten van 1 boete. Het beboeten kan natuurlijk niet elke 5 minuten, maar hoeveel tijd er minimaal tussen moet zitten weet ik niet.

Zodra je je auto op een betaald parkeerplaats parkeert en je hebt geen ticket gekocht dan wordt er inderdaad een naheffingsaanslag uitgeschreven. Een naheffingsaanslag mag maar 1x uitgeschreven worden als het aan de volgende criteria voldoet, namelijk: - Het voertuig is sinds de eerste naheffing niet verplaatst. - Het voertuig staat er niet langer dan 1 dagdeel.

Bronnen:
http://forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?...

Het antwoord is: "ja!" Net zo goed als dat een automobilist voor het overschrijden van de maximum snelheid op dezelfde dag en dezelfde weg tijdens dezelfde rit meerdere keren een boete kan krijgen. Het is aan de rechter om te bepalen hoe billijk de tweede en evt. volgende boetes zijn (mocht je het laten voorkomen). In jouw geval zal je een goede reden moeten hebben waarom je de auto zó lang fout geparkeerd hebt laten staan. Het niet op de hoogte zijn van het parkeerverbod zal niet overtuigen. Mogelijk weer wel als die net is ingevoerd.

Iemand mag niet meer dan eenmaal worden vervolgd/beboet voor hetzelfde feit. Dat is het rechtsbeginsel Ne Bis in Idem.

Ben je niet stiekum in tussentijd bij de auto geweest? Als een agent dat aannemelijk kan maken (bijv. doordat de auto de 2e keer andersom stond), hang je toch. Anders zou ik inderdaad bezwaar maken.

Om informatie over hoe je bezwaar kunt maken: zie link En hier kun je terecht bezwaarmaken omdat 1 overtreding maximaal 1 boete kent.

Bronnen:
www.flitsservice.nl

Helaas voor U kan dit. Parkeer boetes zijn geen echte boetes maar, zoals eerder werd genoemd een belasting heffing. Wat jammer is voor U is dat de eerste naheffing is om 21:00 uur (dag 1) en de tweede heffing is van 01:10 uur (dag 2) twee keer op een dag voor het zelfde op de zelfede plek (dus voertuig niet verplaatst) mag niet, maar bij U gaat het over het zelfde voorval op twee dagen (per dag dus een) Ik zou wel bezwaar maken (niet geschoten is altijd mis) met als argument dat U niet eerder bij Uw voertuig bent geweest en dat U niet wist dat U daar in overtreding was. Vaak wordt er dan menselijk gereageerd en seponeren ze een van de twee. En bezwaar maken kost U (buiten wat tijd) verder niets en U loopt dus geen enkel risico. Dus absoluut proberen Heel veel succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100