Kost het je je no claim wanneer je van autoverzekering verwisselt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor die neem je gewoon mee naar de volgende verzekering...het opgebouwde no claim hoef je niet steeds opnieuw op te bouwen. het staat centraal geregistreed waar elke verzekering inzicht in heeft.

Ñee,gaat gewoon door waar je al zit,kunnen dit in database nazien

No-claim en bonus malus korting gaan mee naar een nieuwe verzekering. Het kan wel zo zijn dat je 1 of 2 treden terug stapt.

Neen. De oude maatschappij dient eenmali een bonus/ malusverklaring af te geven, waarop het aantal schadevrije jaren is vermeld. Die moet je bij de nieuwe maatschappij inleveren voor de korting. Je kan hem niet doorgeven aan een ander en je moet hem niet kwijtraken, want het is eenmalig.

Nee, maar het is de moeite waard om een rond te 'winkelen'. Na een heleboel gesurf en vergelijk was ik het goedkoopste uit bij 'het mannetje om de hoek' omdat ze een soort collectieve verzekering aan kunnen bieden. Toch nog weer iets goedkoper dan via internet.

"Na het beëindigen van uw verzekering ontvangt u van de verzekeraar een royementsverklaring, ook wel BM-verklaring genoemd. Deze vermeldt het aantal schadevrije jaren dat u op dat moment heeft; u kunt ze meenemen als u een nieuwe verzekering afsluit. Deze verklaring is slechts 1 jaar geldig; als u langer dan 1 jaar na de op de verklaring vermelde datum een nieuwe verzekering afsluit, begint u weer met 0 schadevrije jaren."

Bronnen:
http://www.247verzekeringen.nl/index.php?m...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100