voor remmen van auto defect trommel rem achter goed,kan ik zo tijdelijk door rijden?

Toegevoegd na 6 minuten:
De voor remmen van een auto zijn op welke schijfremmen zijn, de tromel remmen achter zijn nog wel goed. Is na loskoppelen van de voor remmen, tijdelijk (natuurlijk extra voorzichtig) door rijden verantwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt niet zomaar een deel van een remcircuit loskoppelen, laat staan meer dan de helft van de totale remcapaciteit van een auto zo buiten werking stellen. Ook niet tijdelijk... Doe je dit toch dan wordt de auto hoogst onbetrouwbaar en is in principe ook niet meer geschikt om nog verantwoord mee te rijden. Enkel op de achter (trommel)remmen een auto tot stilstand brengen heeft 2 risico's. 1. de auto raakt veel eerder in een slip, zeker bij hard remmen en 2. hoe heter de trommelremmen worden bij het remmen, hoe slechter ze nog remmen. Dus je remweg neemt enorm toe. Daarbij komt nog dat de remkracht van schijfremmen hoger is dan van trommelremmen en deze minder gevoelig zijn voor remkrachtverlies door verhitting, vandaar dat dit soort remmen altijd op de voorwielen zit. Tegenwoordig hebben de meeste auto's in de middenklasse dan ook schijfremmen op alle 4 de wielen. En dan nog afgezien het feit dat je niet meer verzekerd bent als je in een auto rijdt die op deze manier 'onklaar' is gemaakt.

Je mag op die manier niet de weg op je ben dan een gevaar op de weg je remmen voor en achter horen in deugdelijke staat te zijn. Je kunt hiervoor door de politie van de weg worden gehaald en zwaar bekeurd. Remmen horen gewoon in orde te zijn. Levens gevaarlijk ondeugdelijke remmen. Toegevoegd na 14 minuten: Ook dan niet je moet alle remmen onder je auto in orde hebben ook al rij je nog zo voorzichtig. het is strafbaar je brengt je zelf maar ook vooral andere in groot gevaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100