Hoe lang kun je blijven rijden met blauwe rook uit je uitlaat?

Sinds een maandje of twee komt er flink wat blauwe rook uit de uitlaat.
Dit heb ik tijdens het starten, stationair draaien, gas geven, warme of koude motor etc. Als ik de koppeling in trap, terugschakel en weer gas geef is het het ergst; het lijkt dan wel of er een blauwe rookbom achter me ontploft.

Nu vul ik wel steeds motorolie bij, maar hoe lang kan ik het op deze manier vol houden?

Is het gevaarlijk of kan ik gewoon door blijven rijden met excessief olie verbruik?

Ik ben al aan het sparen voor een nieuwe auto maar het geld heb ik pas aan het einde van dit jaar bij elkaar, het zou mooi zijn om tot die tijd te kunnen blijven rijden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Of u tot eind dit jaar kan blijven rijden hangt natuurlijk af van het aantal kilometer u nog schikt te rijden, ideaal is tot een minimum te beperken. Dat komt omdat uw schraapringen rond de zuiger verbrandt zijn en langs daar olie opzuigen uit de carter. Dat zal er zeker niet op verbeteren maar 5 a 10 duizend kilometer is wel haalbaar op voorwaarde dat u dagelijks bijvult tot het normaal niveau.

Technisch gesproken kan je er mee door blijven rijden als je de motorolie maar aan peil houdt. Het kan evenwel voorkomen dat je door de wetsdienaren van de weg gehaald wordt, omdat je auto niet aan de milieueisen voldoet. Een A.P.K. keuring zal hij ook niet doorstaan, omdat daar ook de milieueisen meespelen. (Uitlaatgasmeting)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100