moet ik een M&S band wisselen vor het zomer seizoen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het typische aan een winterband is dat deze zachter blijft dat een zomerband wanneer de temperaturen winters worden. Hierdoor blijft de grip op de rijbaan beter. Dit wil ook zeggen dat ze bij stijgende temperaturen steeds zachter worden. Dit bevorderd alleen maar de grip op de baan, maar dit houd ook in dat de banden zeer snel slijten. Deze slijtage staat niet in verhouding met de betere grip die ze geven. Hiermee wil ik zeggen dat ze teveel grip, met te hoge slijtage geven. Teveel grip die je niet nodig hebt als men op een normale manier rijd, waaruit volgt dat het te duur zou worden als men met deze winterbanden, het ganse jaar zou rijden. Daarom zegt men dat boven de zeven graden het best is dat men zijn winterbanden vervangt voor normale banden. Dus met een winterband zou je ook tijdens de warmere periodes van het jaar , kunnen rijden, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je er enkele 10 000 km minder mee rijd, wat je ook in je portefeuille gaat voelen. Dat men met deze banden kan rijden op zeer warme dagen, kan je beter vragen aan de fabrikant, maar het zou wel kunnen dat ze dan te zcht worden waardoor ze hun sterkte verliezen. Robby BB

Winterbanden hebben een zogeheten 'M+S', 'M.S' of 'M/S' (mud and snow)-aanduiding. Daarnaast komt het zogeheten sneeuwvloksymbool steeds meer in beeld,een vrijwillig door de fabrikanten toe te passen aanduiding zou handig zijn als het sneeuwvloksymbool altijd zou worden toegepast. Als je gaat rijden boven de 7 graden is het tijd om deze banden inderdaad om te wisselen voor zomerbanden.

Bronnen:
http://www.autoweetjes.com/autobanden.htm

Dat moet niet. Het is echter beter van wel. Als de profieldiepte minder dan 4 mm is dan kan je ze beter als zomerband opgebruiken want ze zijn dan als winterband ongeschikt. Je spaart daarmee je huidige zomerbanden.

Het M&S teken zegt op zich niks. Het kans zowel een winter, hybride (all season) als een zomerband zijn. "M+S banden Sommige banden zijn voorzien van het niet beschermde symbool M+S (modder en sneeuw). Maar M+S op banden zegt niets over de rij-eigenschappen onder winterse omstandigheden." (2e bron)

Bronnen:
http://www.anwb.nl/auto/themas/winterbande...
http://www.autoweek.nl/onderhoud/banden/80...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100