Komt de ANWB ook als je geen lid bent?

Wanneer je met pech onderweg staat en ze belt voor hulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze komen wel,maar je moet dan wel lid worden ter plaatse als je geholpen wilt worden. Het lidmaatschap is dan duurder,als dat je dat van te voren afsluit.

Ja, en voor ze aan de slag gaan moet je eerst lid worden. Toegevoegd na 5 minuten: En als je eenmaal lid bent komen ze zelfs je fietsband voor je plakken als je ze belt.

Ja hoor, ze komen en helpen je. Het ligt er een beetje aan wie je helpt en wat het probleem is. In het ene geval moet je ter plekke lid worden. In het andere geval hoef je alleen de eventuele kosten van reperatie te betalen.

Om precies te zijn: de Wegenwacht komt ook als je geen lid bent. De Wegenwacht is wel van de ANWB, maar een ANWB-lidmaatschap en een Wegenwacht-lidmaatschap zijn niet hetzelfde. Als je de Wegenwacht laat komen, moet je wel meteen lid worden.

Ja, die komt, maar je moet dan wel een lidmaatschap afsluiten.

Leuke toevoeging: als je nog geen lid was en je moet lid worden, omdat je geholpen wil worden, gaat je dat ook aardig wat geld kosten. Ik ben daardoor ruim 100 euro lichter geworden.... helaaaaas...

Ja hoor; die komen gewoon kijken wat er aan de hand is. Wil je echter geholpen worden dien je eerst een wegenwacht abonnement af te sluiten. En terecht, want ook deze mensen die dag en nacht in weer en wind voor ons klaar staan kosten ook geld. Maar tegenwoordig kun je ook op een andere manier geholpen worden; mits je bij een merk dealer in onderhoud bent. De meeste merken hebben namelijk een 24 uurs service dienst beschikbaar waar je gratis gebruik van kunt maken in binnen en buitenland als je gewoon elk jaar je auto voor een onderhoudsbeurt langs brengt. In veel gevallen werken ze hier zelfs met de ANWB samen; dus is de kans nog aanwezig dat je het bekende gele wagentje voor je neus krijgt. Nu hoor ik gelijk vele lezers denken....Merkdealer? Die zijn veel te duur; maar dat is niet zo. Heb het zelf reeds meerdere malen onderzocht met verschillende reparaties en onderhoudsbeurten en telkens was de prijs of gelijk of lager dan bij een universeel of kwik fitter. Zo kost bijvoorbeeld het vervangen van remblokken van een S/V40 tussen bouwjaar 1999 en 2006 bij de dealer € 97,= en bij de universeel € 123,= Maar goed; dit was de vraag niet.

de anwb komt wel maar je betaald wel meer geld om lid te worden en dat moet voor dat je geholpen wordt

Natuurlijk, zolang je dan maar meteen lid wordt. groetjes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100