als je bij je rijexamen iemand van rechts niet voor laat gaan ben je dan meteen gezakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wel maar soms kun je het goed maken want ik ken iemand die geslaagd is terwijl die door rood reed. Het was wel rechtsaf en ze zag het te laat omdat ze dicht achter een vrachtwagen zag maar omdat ze de hele tijd heel goed keek enz was ze geslaagd. Als het een bijna ongeluk wordt ben je zeker gezakt. Toegevoegd na 17 minuten: Met dat bijna ongeluk bedoel ik ook een ingreep. Als jij zelf eerder bij de rem bent, verder goed gekeken hebt en de rest van het examen uitmuntend rijdt en het gewoon duidelijk door de zenuwen kwam KUN (nogmaals: KUN) je nog wel eens geluk hebben. Als de examinator eerder bij de rem is wordt het heel lastig. Als je gewoon ruim voor die andere auto langs gaat en er geen sprake is van een bijna ongeluk omdat die andere auto al heel langzaam reed en je verder ook goed laat zien dat je alles kan KUN (wederom met hoofdletters) je ook geluk hebben.

Normaal gesproken wel. De voorrangsregels zijn zo'n beetje de belangrijkste verkeersregels in Nederland. Dus moet iedere bestuurder die heel goed kennen. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/vraag-en-antwoord/wanneer-moet-ik-als-bestuurder-voorrang-verlenen.html Maar bij een examen bepaalt de examinator wat nog wel en niet kan.

Ja. Hiervoor wordt een streepje gezet op het uitslagformulier en een streepje betekent: gezakt. Toegevoegd na 2 minuten: Als je heel veel 'geluk' hebt, ziet de examinator deze échte verkeersfout niet. Ziet hij het wel en trapt hij op de rem om een aanrijding te voorkomen, dan kun je met 100% zekerheid gaan sparen voor het volgende examen. (Uiteraard niet als je zelf op een vorrangsweg rijdt :-) )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100