waar zijn de 3 pedalen in een auto voor?

met welk pedaal ga je vooruit en met welke rem je?
maar er is ook nog een 3e pedaal, waar is die dan voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kees Rijdt Graag Koppeling Rem Gas

Bronnen:
http://ict4us.com/r.kuijt/nl_pedalen.htm

Linkerpedaal is de koppeling, Middelste de rem en de rechter het gas. De koppeling gebruik je om te kunnen schakelen.

Dat is het koppelingspedaal. Hiermee ontkoppel je de versnellingsbak en kun je deze in een hogere of lagere versnelling zetten.

Oke: De linker is de koppeling, hiermee kun je de auto in de versnelling zetten, de middelste, 2e pedaal is de rem. De rechter pedaal is gas!

Het linker pedaal is voor de koppeling tussen de motor en de wielen. Dit zijn 2 platen die doormiddel van een drukgroep tegen elkaar aan zitten. Als je het koppelingspedaal intrapt komen deze los van elkaar, je kunt dan overschakelen naar een andere versnelling, als je daarna het pedaal weer laat opkomen kun je de wielen weer aandrijven Het middelste pedaal is de rem, deze is via kabels (of eventuele bekrachtiging) verbonden aan de remklauwen of remschoen, welke op hun beurt de wielen afremmen op het moment dat het pedaal afgeremd wordt. De rechters is het gaspedaal. Deze is verbonden aan de gasklep waardoor de lucht naar binnen stroomt in de motor. Naast het regelen van de hoeveelheid lucht regelt deze in nieuwere auto's ook de hoeveelheid brandstof die in de motor wordt gespoten en nog wat andere dingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100