Kun je meer onderhoud verwachten bij een occasion met chiptuning?

Op de website wordt aangegeven dat de auto i.p.v. het normale vermogen, welgeteld 85 pk meer heeft door chiptuning. Ook onder de motorkap ziet het er allemaal niet standaard uit. Kun je dan meer onderhoud verwachten? Is het lastiger, kan elke dealer je helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kun je verwachten. Door de extra pk worden de bijvoorbeeld de remmen zwaarder belast en zullen ook de overige draaiende (motor)onderdelen lijden onder de extra krachten. Met de banden ben je ook eerder aan de beurt. 85 pk meer dan standaard vind ik ook wel erg veel, tenzij je van 500 naar 585 gaat. Anders moet er meer aan verandert zijn dan alleen een nieuwe chip. Daarbij komt nog de vraag of het onderstel wel berekend is op zoveel pk meer. En de vorige eigenaar heeft de auto niet voor niets opgevoerd en er waarschijnlijk iets wilder mee gereden. Ik zou 'm laten staan, maar omdat concrete info ontbreekt moet ik het doen met een algemeen beeld dat ik heb bij opgevoerde autos. Toegevoegd na 3 minuten: he verdorie, 'veranderd' is natuurlijk met een d. En ik denk niet dat elke dealer je kan helpen, maar dat geldt al voor een standaard auto. Ook eventuele coulance kun je in dit geval wel vergeten vermoed ik. En toch...als je een gechiptunede bmw X6 uit 2008 met 10.000 km kunt kopen voor 12.000 zeg ik DOEN!

Als je er normaal mee rijdt zal het allemaal wel loslopen (alleen chiptuning), verleden jaar heeft de ANWB het zelfs aangeraden, dit om beter een carvan te kunnen trekken, ook het benzinegebruik loopt terug bleek uit de mededeling vande ANWB.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100