Wat zou het probleem met mijn auto kunnen zijn?

Sinds vanmiddag trilt mijn auto erg tijdens het rijden, trekt slecht op tot ongeveer 40 km daarna rijdt hij weer beter, maakt een rauw geluid (weet het niet beter te omschrijven) en stinkt (alsof iemand een rotje heeft afgestoken).
Hij schakelt prima, remt goed, temperatuur zakt wel wat snel als hij even heeft stilgestaan maar hij wordt niet te heet, water en oliepeil zijn in orde.

Iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn en of ik hiermee nog wel veilig naar mijn garage kan rijden maandag (is ongeveer 15km).

Toegevoegd na 38 minuten:
De temperatuurmeter doet ook wat vreemd. Gewoonlijk als de motor warm is blijft hij halverwege staan als ik hem even uit zet en kort daarna weer start, loopt niet of nauwelijks terug.
Nu zakt de meter meteen naar beneden als ik de motor stop en komt tijdens het rijden pas weer langzaam naar boven.

Hij wordt niet te heet.

Toegevoegd na 1 uur:
Het is een benzinemotor

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed dat het dan een probleem is met de koppeling of versnellingsbak, misschien is er een lager versleten of een tandwiel.

Als je een abonnement hebt op de ANWB zou ik daar eerder aandenken want dat je iets ruikt als een rotje is eigenlijk al een niet al te goed teken. De reactie hier boven mij kan wel eens gelijk hebben trouwens.

Is het een diesel of benzine auto, als het een benzine auto is denk ik dat het een bobine van 1 van de cilinders is, kan je nog wel mee rijden maar de auto verbrand het mengsel van benzine en lucht niet bij die cilinder. Zou er wel snel naar laten kijken.

Het zou handiger zijn mocht je het wagentype vermelden. Ervaren techniekers kennen nogal wat van de typische problemen per type. Mocht je toevallig een Renault ,Dacia of erger nog een Alfa hebben dan kan je er zeker van zijn dat er een bobijn gesneuveld is. De problemen die je omschrijft komen bijna zeker overeen met een defecte bobijn of bougiekabel . Maar vele auto's hebben daar sinds een eeuwigheid geen last meer van. (behalve de genoemde merken dan). Het probleem kan ook aan een defecte injectie liggen of zelfs een cilinderkoppakking ! Ik zou toch maar gebruik maken van een anwb dienst of zo om erger te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100