als je een rotonde 3/4 om wil MOET je dan bij het oprijden richting naar links aangeven ?

het gaat om de verplichting, niet of het verstandig is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Richting aangeven Bij het afslaan van de rotonde is het verplicht richting aan te geven naar rechts. In de Nederlandse rijopleiding wordt aangeleerd naar links richting aan te geven bij het voor 3/4 nemen van de rotonde. Dit is echter niet verplicht, en in België, Duitsland en Oostenrijk zelfs verboden.

Ja, in weze is het gewoon een kruispunt. En als jij naar links wil dan moet jij je knipperlicht naar links aandoen.

Volgens het theorieboek van autorijden moet dit niet, volgens mijn rij-instructeur moet dit wel. Wie zal gelijk hebben???!

het is verplicht richting aan te geven naar links geleerd met theorie :) alleen 99% van de mensen doen het niet

In feitte is het verplicht om voordat je een rotonde 3/4 rond gaat je richtingaanwijzer naar links te zetten. En halverweg de rotonde naar rechts, omdat je de rotonde gaat verlaten. De mens is alleen met autorijden bezig en sinds medio jaren 70 van de vorige eeuw gaat de richtingaanwijzer automotisch terug in de neutraal stand. Dus is het in de loop der jaren verwatert tot het alleen richting naar rechts aangeven als men de rotonde gaat verlaten. Voor zover dat überhaupt gebeurd...

Je hoeft je richting als je de rotonde 3/4 neemt zeker NIET aan te zetten. Het word wel aangeraden omdat het voor andere auto automobilisten duidelijk is waar je er af moet.