Hoe kom ik er achter wie is aansprakelijk voor het 50 cm krasje aan de auto, waar moet ik terecht?

Vanmiddag op achterdeur ter zijde van de stoep, zag ik een krasje van ongeveer 50cm lang. Ik weet niet wie heeft dit gedaan. Wat kan ik doen om eventuele kosten te achterhalen en kan terecht bij verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben bang dat het niet te achterhalen is wie de dader is. Je kan eventueel navragen aan buurtbewoners of zij iets gezien hebben. Zoals in veel gevallen moet je zelf opdraaien voor de reparatiekosten. Mocht je All-Risk verzekerd zijn, kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij of deze schade ook vergoed wordt.

Je vraagt eerst na bij de verzekeraar of zij deze schade voor je vergoeden. Doen ze dit niet, kun je de schade opgeven bij het Waarborgfonds. Zij kijken of ze de schade voor je (kunnen) vergoeden. De voorwaarde om je schade op te geven bij het Waarborgfonds is dat de schade aangebracht dient te zijn door een ander voertuig.

Bronnen:
http://www.wbf.nl/wbf/home/Pages/Default.aspx

de kans dat je erachter komt wie het gedaan heeft is vrij klein, tenzij iemand het gezien heeft of degene die dit (al dan niet perongelijk) gedaan heeft. een buurtbewonder had het laatst en heeft toen een a4tje achter het raam geplakt, als de (ik zeg voor het gemak) dader dit ziet, krijgt hij misschien wroeging omdat hij weet dat je het gemerkt hebt. maar ene grote kans is het niet,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100