Auto's wachten voor brug. De achterste auto moet linksaf en geeft richting aan.Een ander besluit toch maar links te gaan. aanrijding! Wie is fout?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je van rijbaan verandert, dien je voorrang te verlenen. Dus ook aan de achteropkomende (inhalende) auto. Art 54 RVV: Bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren, zoals wegrijden, achteruitrijden, uit een uitrit de weg oprijden, van een weg een inrit oprijden, keren, van de invoegstrook de doorgaande rijbaan oprijden, van de doorgaande rijbaan de uitrijstrook oprijden en van rijstrook wisselen, moeten het overige verkeer voor laten gaan. Maar tot zover de theorie. In de rechtspraak wordt ook wel eens de gedachte gevolgd dat het inhalen van een file een riskante manoeuvre is, waarbij je extra voorzichtigheid in acht dient te nemen. Vaak leidt dit tot medeschuldig aan het ongeval. Maar in dit geval maakte de andere automobilist zich ook schuldig aan het (willen) doen van een riskante manoeuvre. Wat de een verweten kan worden, kan ook de ander verweten worden. Ik acht de kans aanzienlijk dat de voorste auto schuldig aan het ongeval wordt verklaard. Zie ook linkje bij bron. In dit geval een case tussen een inhalende motor en een afslaande auto.

Bronnen:
http://www.juridischkennisportaal.nl/wiki/...

Als er een inhaalverbod was op die weg, was de inhalende auto fout. Voor een brug is dit meestal niet zo. De auto die ineens naar links ging, had moeten kijken of voor hem maar ook áchter hem (de inhalende auto) aankwam. Dit heeft hij dus niet gedaan, waardoor er een aanrijding plaatsvond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100