Stel, je koopt een Ford mustang in Amerika en je laat hem naar Nederland verschepen, ben je dan goedkoper uit dan in Nederland?

IK bedoel dat als vanuit Nederland hem koopt via een Amerikaanse dealer en hem dan per schip, vliegtuig of wat dan ook naar Nederland laat brengen.
Zeg het als je meer uitleg nodig hebt ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je alles zelf zou regelen, zou je voordeliger uit kunnen zijn. Je kan korting bedingen op de auto bij de dealer in de us. Je moet hem dan wel door hun laten uitvoeren want dan krijg je de sales tax terug. Het transport is wel te regelen en de invoer is ook niet zo'n probleem, mits je zeker weet dat de verichting een eu goedkeuring kan krijgen. Je spaart uiteindelijk de marge van de tussen handel uit. Maar ja, als je garantie wil claimen in geval van een storing of defect, dan heb je wel een Probleem. En daar zou een dealer/handelaar je mee moeten helpen.

Je bent misschien wel helemaal niet goedkoper uit! de auto moet hier gekeurd worden bij invoer. een aantal onderdelen zijn in de VS anders dan in NL/EU. zoals verlichting veiligheid, banden, uitlaat en emissie. op de langere duur moet je, als in het eerste antwoord ook staat, maar afwachten of hier reservedelen beschikbaar zijn. lullig als je auto een nieuw brandstoffilter moet hebben je auto een week bij de dealer staat....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100