verbrand de koppeling als je de koppeling en gas allebei tot de grond indrukt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, als je de koppelingpedaal intrapt dan worden je koppelingsplaten ( de frictieplaten ) uitelkaar geduwt. M.a.w. hij heeft dan geen mechanische verbinding meer met de motor. Zie ook; http://www.youtube.com/watch?v=GRDWO5qo_iI&feature=related

De motor zou dan heel veel toeren gaan maken en uiteindelijk zal de motor dan kapot gaan, waarschijnlijk roken dus. Ik weet niet wat er met de koppeling gebeurt, volgens mij blijft die intact.

Als je de koppeling geheel ingedrukt houdt gebeurt er met de koppeling niets maar je motor zal van die actie niet blij worden die gaat over zijn toeren en als je dat vaak doet is dat einde motor.

Eens met Han en Ron, waar je koppeling wel van stuk gaat, is het vol gas geven en dan de koppeling te angzaam op laten komen, zo dat de platen even lekker over elkaar schuiven en dus heet worenden en snel slijten.

Je blaast je motor misschien wel op, maar met je koppeling gebeurt niets.

Je koppelingsplaten verbranden niet, maar je druklager ( onderdeel van je koppeling ) krijgt het wel heel zwaar. Niet doen dus maar! Beter als je wilt gassen zonder te rijden ( voor wat je eraan hebt! ) de auto in zijn vrij zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100