Op de (auto)snelweg, mag je dan rechts inhalen rechts van de geblokte markering (bij bijv. de uitvoegstrook?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het vierkante blokken zijn dan mag je er rechts voorbij, je mag het alleen niet gebruiken om hem dan weer voor de gepasseerde auto('s) te gooien. Dus inhalen mag niet, voorbij rijden mag wel...

Nee absoluut niet, je mag NOOIT rechts inhalen. Toegevoegd na 1 minuut: Dit blijft gewoon heel erg veel gevaren opleveren, en je kunt er een flinke boete voor krijgen.

Inderdaad. Rechts inhalen mag NOOIT. Onthoud dat goed. Lopen nog altijd mensen rond die dat te vaak doen.

Jazeker, dat mag. Zie punt 4. Artikel 11 1 Inhalen geschiedt links. 2 Bestuurders die links voorgesorteerd hebben en te kennen hebben gegeven dat zij naar links willen afslaan, worden rechts ingehaald. 3 Fietsers dienen elkaar links in te halen; zij mogen andere bestuurders rechts inhalen. 4 Bestuurders die zich rechts van een blokmarkering bevinden mogen bestuurders die zich links van deze markering bevinden rechts inhalen. 5 Bestuurders mogen trams rechts inhalen.

Dat mag zeker, maar houd wel de overige bestuurders goed in de gaten die eventueel nog op het laatste moment besluiten (ook) uit te voegen. De kans dat je (even) in de dode hoek van deze bestuurders rijdt is bij rechts inhalen erg groot. Als aanvulling: Laat wel je richtingaanwijzer (meestal naar rechts) aan staan tot het eind van de blokmarkering en het begin van het puntvlak, zodat je duidelijkheid blijft geven over je voornemen de autosnelweg te verlaten. Dit laatste wordt slecht toegepast, maar moet wel.

Ja, dat mag. Je zit dan namelijk al op een andere weg, dus is het geen rechts inhalen.

Toegestaan mits je ook daadwerkelijk de afrit gaat nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100