Mijn baas gaat een leaseauto voor mij bestellen.Wat zijn de inspraken waar ik recht op heb in het bestellen van een leaseauto.Zoals kleur bepalen e.d?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je baas bepaald of en voor welk bedrag er een lease auto kan worden gekozen. Normaal is dat jij dan een auto in die klasse kunt kiezen. Maar dat hoeft niet de baas kan ook dat bepalen. Dus rechten heb je niet. Dat je een bijtelling moet betalen heeft daar ook verder niets mee te maken. Dat is iets wat er nu een maal bij hoort en daar rij je dan ook verder gratis voor.

Is er geen leasecontract dat je moet tekenen? Daar staan misschien bepalingen in zoals wel of geen cabrio, bepaalde merken wel of niet en bepaalde kleuren. Anders zal je het moeten kunnen overleggen. Mijn ervaring is dat je toch vaak zelf wel voorkeur uit mag spreken. Je krijgt een bepaald bedrag waarvoor je mag leasen. Alles boven dat bedrag is een eigen bijdrage die je maandelijks bovenop je bijtelling betaald. je zou nog rekening kunnen houden met 14%, 20% ipv 25% bijtelling. Kan je maandelijks een hoop besparen. Het kan ook zijn dat je baas nu een 'voorloopauto' voor je besteld in afwachting van de auto van jouw keuze.

De baas heeft totaal geen voordeel van het feit dat jij bijtelling gaat betalen.... De enige die daar baat bij heeft is de belasting. Feit blijft dat je voorkeuren kunt uitspreken. Maar bij het bedrijf waar ik werk staat alles vast. Kleur, merk, model, type etc. De keuze om de auto ook privé te rijden, is de jouwe...... Dat kost je werkgever alleen maar meer... Benzine, slijtage etc.

leuke info die je krijgt over bijtelling, maar daar zie ik in je vraag niets over staan. Ik heb jaren bij een lease-maatschappij gewerkt en geloof me je hebt daar geen recht tot inspraak , vaak komt het voor dat een baas je laat kiezen uit bepaalde modellen binnen een klasse. Ik denk dat je het beste kunt vragen aan je baas als je een bepaalde voorkeur hebt voor een merk-type, tenzij de andere wagens allemaal dezelfde zijn. Dus kort samengevat, praat er met je baas over, want aan het einde van de rit is hij degene die bepaald over het budget.

Ik zie het probleem niet zo hoor. Ja, een luxe probleem !! Wees blij dat je een auto van de zaak krijgt. Die gebruik je dan voor woon / werk verkeer. En als jij daarnaast in een andere auto wil rijden omdat die meer naar je smaak is. Wat houdt je dan tegen?

Echt rechten heb je niet. Je baas betaald, dus hij bepaald. Vragen aan je baas kan natuurlijk nooit geen kwaad. Misschien (als je er zelf voor betaald) mag je er sport velgen onder zetten, een CD-speler inbouwen of iets dergelijks. Wel is het zo dat je aan kunt geven dat als je bijvoorbeeld last hebt van je rug, om een aangepaste stoel erin te laten zetten. Zeker weten of hij dat dan verplicht is weet ik niet, maar als je een goede baas hebt zal hij dit uiteraard doen. Gebreken of slijtages aan die auto waardoor jij het onveilig vind om mee te rijden, mag je weigeren. Gebreken of slijtage die zodanig slecht zijn dat de wet het niet toestaat om ermee te rijden, moet je weigeren. Daar heb je recht op en je baas moet dit dan repareren of laten repareren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan; profilage van je banden, barsten in je voorruit of een kapotte koplamp. Als je de vraag aan je baas gaat stellen zoals je hem hier hebt gesteld, heb ik nog een tip voor je; Loop elke keer voordat je ermee gaat rijden een keer rond de wagen om te kijken of er schade aan is. Als je schade vind, meld dit dan eerst bij je baas, zodat jij niet de schuld krijgt en je contract niet door ''teveel schade'' beëindigd kan worden ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100