Waarom is het uitdeuken van een auto zo duur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Lena91, Het uitdeuken opzich is niet zo duur, maar het gaat om het totaal van uitduiken tot spuiten. Dus uitdeuken, demonteren, strakmaken, grondverf spuiten, drogen, schuren, afplakken, spuiten(aflak) , drogen, monteren. Het voornaamste zijn de uurlonen die het zo duur maken. Groeten Leonard

Bronnen:
Eigen ervaring

omdat dat een secuur werkje is.Zeker als ze uitdeuken zonder dat ze het moeten overspuiten. Het uurloon maakt het gewoon duur.

Omdat het uitdeuken veel arbeid vergt. Soms wordt daarom eerder gekozen voor het plaatsen van een nieuw vervangingsdeel. Da's meestal goedkoper dan uitdeuken....

Alleen uitdeuken is niet zo heel duur. Wat wel duur is, is het overspuiten van lakbeschadigingen en dat heeft ermee te maken dat de gespoten onderdelen in een oven moeten uitharden. In die oven past een hele auto, maar deze moet net zo goed worden opgestookt als er alleen een overgespoten buitenspiegel in moet. Bovendien vergt (de)monteren van onderdelen en maken van exact de juiste kleur veel tijd en dus veel arbeidsloon.

Het is minder duur dan het lijkt als je over de prijs onderhandelt. Maar dan nog, zoals hierboven gezegd wordt het door het uurloon toch een prijzig iets. Volgens een vriend van mij kun je een simpele deuk ook met een gootsteen ontstopper te lijf gaan. Goed aandrukken, vacuum krijgen en trekken. Of het werkt weet ik niet, maar het klinkt als iets dat in elk geval kan werken. Dan ben je in elk geval goedkoper uit.

Omdat er meer bij komt kijken als alleen uitdeuken, schuren, plamuren etc. en natuurlijk de tijd die er ingestoken wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100