Mag je als 15 jarige, zonder enige ervaring in een auto op een circuit rijden? Eventueel met een begeleider zoals een familielid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Een circuit is privéterrein en daar mag je zonder rijbewijs rijden (net als dat je met 250 km/h mag rijden).

Ligt aan de regels van het circuit maar de meeste eisen een geldig rijbewijs om risico's te vermijden

ja, dat mag. Hoe jong je bent. al ben je 4 jaar. of jonger... Als iemand een ,,eigen terrein'' heb en je hebt toestemming van de houder van zijn terrein. Dan mag het gewoon. Als je bijv. op Zantvoort bent en daar mag je met begeleiding op het sercuit rijden. M.V.G.

Ik woon vlak bij het circuit in zandvoort en ken de jongens daar én de regels! Op Zandvoort hoef je het niet te proberen zonder enige rijervaring, want zodra je het circuit opkomt ben je niet verzekerd! Alles is op eigen risico. Ook je vader als hij naast je zit, niet verzekerd! Als je zegt dat je ervaring hebt, wordt dat niet klakkeloos aangenomen en mag je, ook al is het met je vader naast je als begeleiding, écht niet zomaar de track op. Je mag het aantonen, maar eerst met iemand van het circuit naast je en dan moet je laten zien dat je de auto beheerst. Val je door de mand, zal je dus alleen met je vader achter het stuur je rondjes mogen rijden. Ik weet dus niet of elk circuit deze regels hanteert, maar Zandvoort in elk geval wel! Toegevoegd na 32 minuten: Sterker nog; Indien er schade wordt veroorzaakt zal je alles zelf moeten vergoeden. Geen verzekering dekt dit en je hebt van tevoren een formulier moeten ondertekenen (althans de bestuurder) dat het circuit nergens aansprakelijk voor is. Zelfs al zou je het hek kromrijden, het is niet alleen de autoschade maar ook de schade die je het circuit toebrengt die je moet vergoeden en dat is niet weinig!! Toegevoegd na 46 minuten: Zorg dus dat je in elk geval weet hoe je een auto bestuurt, dus ga eerst eens ergens oefenen met iemand voor je de rit naar Zandvoort maakt, Ze vragen bij inschrijving altijd of je rijden kunt, ze kijken ook hoe je aan komt rijden en als het er al onzeker uitziet mag je het met iemand naast je eerst laten zien en bij twijfel, als ze onzekerheid bij je merken, mag je écht de baan niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100