Afgekeurde 20 jaar oude auto ingeleverd. Vrijwaringsbewijs gekregen en stempel vernietigd op deel 1. Maar rijd nu gewoon rond. Dit klopt toch niet?

Demontage afgesproken!

Toegevoegd na 16 minuten:
Ik heb de man gesproken hij had hem voor 100 euro gekocht. Maar de auto is een gevaar op de weg, remleidingen achter roestig. En bodem en dorpel hebben diverse roestschades.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit klopt inderdaad niet. Helaas wordt er nog steeds gesjoemeld, maar jij kan aantonen dat de auto niet meer van jou is. Waarschijnlijk rijdt hij nu op een vervalst kenteken, of geheel onverzekerd en ongeregistreerd.

Uit de brochure "Uw voertuig en het kenteken" (maart 2012) "Als u uw voertuig wilt laten demonteren (slopen) dan volgt u dezelfde procedure als bij de verkoop van een voertuig aan een handelaar (zie hoofdstuk 3). U kunt uw voertuig alleen laten demonteren (slopen) door een autodemontagebedrijf dat door de RDW is erkend. Een erkend bedrijf herkent u aan het RDW erkenningsschild + de sticker met daarop de tekst ‘afgifte vrijwaringsbewijzen’. Bij demontage (sloop) is het belangrijk dat u een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs ontvangt. Dit is voor u het bewijs dat u niet meer aansprakelijk bent voor de voertuigverplichtingen (zie hoofdstuk 3). Wordt het voertuig ook daadwerkelijk gedemonteerd (gesloopt)? Vraagt u dan om een vernietigingsbewijs. Dit is niet alleen het bewijs dat u niet meer aansprakelijk bent voor de voertuigverplichtingen, maar ook dat het voertuig daadwerkelijk wordt gedemonteerd en niet meer op de openbare weg komt. Het vernietigingsbewijs is een volledig ingevuld vrijwaringsbewijs gestempeld met de tekst ‘VERNIETIGD’" Tot zover de brochure. Het lijkt erop dat de procedure niet volledig juist is gevolgd: de tekst 'vernietigd' had op het vrijbewaringsbewijs gestempeld moeten zijn. En inderdaad, dan had het voertuig niet meer op de openbare weg mogen komen.

Bronnen:
www.rdw.nl/.../Uw%20voertuig%20en%20het%20...

Ga maar eens gauw op de rdw site kijken of de auto(kenteken ) echt niet meer op jouw naam staat, is dat wel het geval, dan direct schorsen, anders heb je binnenkort een waterval aan bekeuringen.

Als er eens stempel op zit "vernietigd deel1"dan kan dat niet meer op dit kenteken.

je vrijwaringsbewijs heel goed bewaren,en op je pc kijken bij rdw waneer hij overgscheven is en je kan ook naar de politie gaan en je verhaal doen die zoeken het wel uit voor je ,het zou ook een vals vrijwaring kunnen zijn,als hij nog steeds op jou naam rijd komen alle verbalen bij jou in de bus vallen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100