Moet je als je rijlessen gaat nemen, vooraf alle lessen betalen? Of hoe werkt dat precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor, gelukkig niet! De meeste rijscholen laten per keer of in delen betalen. Bijvoorbeeld: je koopt tien lessen, die je wel betaalt, en als die lessen (bijna) "op" zijn betaal je een nieuwe portie. Of je betaalt elke les gewoon, per keer dus. Per rijschool kan dit systeem wel verschillen; kijk op de verschillende websites waar je waarschijnlijk wel dit soort informatie kunt vinden.

Dat ligt er aan hoe de rijschoolhouder zijn lessen aanbied. Het kan zijn dat hij een pakket heeft samengesteld met bijv: 20 rijlessen + theorie+ theorie examen+ rijexamen voor bedrag X. Dat pakket zou je dan vooraf moeten betalen of als het kan in termijnen maar meestal wel in 1 x betalen. Je kan ook vragen om alles los te nemen bijv : per rijles betalen en dan theorieboek en examen via hem te regelen.

Ik heb gewoon losse lessen genomen, die ik na afloop contant betaalde aan de instructeur, (geldt ook voor theorie en praktijkexamens) Heb destijds niet eens de moeite genomen een bonnetje te vragen, ging in goed vertrouwen. Achteraf zou ik denken dat ik beter wel een bon had kunnen vragen, maar nooit problemen gehad daarmee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100