Hoe kan mijn auto het zuinigst rijden?

Ik heb een mercedes E200 met 2.0 liter lijnmotor en het is een automaat. Maar hoe kan ik op het uiterst zuinig gaan rijden met deze auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt Het Nieuwe Rijden toepassen: - Schakel zo vroeg mogelijk, tussen 2000 en 2500 toeren, naar een hogere versnelling. - Rijd zoveel mogelijk met een gelijkmatige snelheid met een laag toerental in de hoogste versnelling waarbij de motor soepel loopt. - Rijd bij 80 kilometer per uur in de vijfde versnelling, en rijd bij 50 kilometer per uur in z'n 4. - Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op wat het overige verkeer gaat doen. - Houd voldoende afstand. - Ziet u dat u snelheid moet minderen of moet stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los, ontkoppel niet en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen. - Houd u aan de geldende snelheidslimiet. - Zet de motor uit wanneer het kan. Het loont al bij een stop van een minuut. - Vermijd energieverspilling door onnodig gebruik van elektrische apparatuur, zoals airconditioning en achterruitverwarming. In de link staan nog meer tips.

Bronnen:
http://www.hetnieuwerijden.nl/wat-kunt-u-d...

Nog een extra puntje bij wat bovenstaande zegt ;-) Zorg dat de bandenspannig goed staat en ga desnoods op kleiner banden/wielen rijden.

eerst programma over zuinig rijden gezien. Aanduwe voordat je begint te rijde scheeld ook veel. het versnellen van 0-20 kost veel benzine. Dus: eerst auto uit en flink douwe, dan starte = geld bespare

Het nadeel is dat je een automaat rijdt. Helaas is het niet mogelijk met een automaat het zgn. "nieuwe rijden" toe te passen. Een automaat verbruikt over het algemeen zo'n10% meer brandstof dan een handgeschakelde auto. Het zal dan ook zeer moeilijk zijn zuiniger te gaan rijden want de automaat beslist voor jou wanneer er geschakeld gaat worden en juist op het schakelen kan zuiniger gereden worden. In jouw geval dus helaas onmogelijk.

Altijd op een helling parkeren, zodat je door gebruik te maken van de zwaartekracht, de auto op snelheid brengt en de motor in zijn twee kunt starten zonder de accu aan te spreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100