Wie weet er een (klein/compact) zuinig autootje uit 2001 die toch wat 'stoerder' is?

Ik zoek een lichtgewicht (=zuinig) en niet te dure (in aanschaf) auto uit 2001 (2001 valt nog binnen de sloopregeling).
Ik kan natuurlijk bijv. een Alto of Seicento kopen maar is er ook iets stoerders in die prijsklasse?

Weet jij het antwoord?

/2500

Opel corsa

Kijk eens naar een Suzuki Swift. Superbetrouwbaar, zuinig en een leuk uiterlijk. Volkswagen Polo vind ik persoonlijk een nog betere keus, maar die zijn niet heel zuinig. Wel degelijk en dat is ook wat waard.

Een Honda Jazzje is wel hip en zuinig. Die was net nieuw in 2001. Maar ik zou persoonlijk gewoon naar een dealer in tweedehandsjes gaan en hem je vraagstuk voorleggen. Die komt waarschijnlijk met meer opties dan wij en bovendien heb je ook meteen het aanbod te pakken (want wellicht is er bij jou in de buurt wel nergens een honda jazz te vinden...). Hoe werkt trouwens die sloopregeleing in het kort? Toegevoegd na 2 minuten: -e

Ha, die Mmm; Mijn vrouw rijdt in een Peugeot 106XS 1,4 uit 2002; een lekker sportief karretje (ziet er exact zo uit als een 106GTI), erg fijn om in te sturen. Bovendien verrassend ruim (ik zit er met 1m96/100kg perfect in) en comfortabel. Zuinigheid hangt er natuurlijk vanaf wat je ermee uitvreet; die van ons wordt overwegend voor korte stukjes in de nabije omgeving gebruikt maar haalt toch geregeld 1 op 15. Met wat langere afstanden moet 1 op 17 haalbaar zijn en dat vind ik voor een zeven jaar oud autootje niet verkeerd. Nog belangrijker voor de kostenbalans is dat het ding erg goedkoop is in belasting (790kg) en verzekering en oerbetrouwbaar. En als er dan eens wat stuk zou gaan is de rekening meestal nog wel te overzien.

de citroen c1 of de nieuwe twingo

Voor een meisje een knalgele Fiat Punto Sporting met 6 bak. Peugeutjes zijn ook leuk. Geen Opel, dat is de anti anti auto.

Kia Picanto: kost weinig, is best ruim, rijdt voordelig in gebruik en exploitatiekosten én heeft nog een pittige naam ook. (ik lijk opeens wel een autoverkoopster)

Wanneer je niet al te veel ruimte nodig hebt, koop dan een smart. kosten vergelijkbaar met een scooter. wegenbelasting €38 per kwartaal. heel zuinig in het gebruik.

Bronnen:
ive

Een Volkswagen Lupo GTI.

Een mazda MX5!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100