Koppeling laag = goed, gaat dat altijd op?

Ik dacht als een koppeling van een auto laag pakt dat het goed is, nu hoorde ik dat ook als de koppeling niet meer zo goed is deze toch zo afgesteld kan worden dat die laag pakt, uiteraard koppeling met kabel.
Kan ik er dan vanuit gaan dat een hydraulische koppeling wel goed is als die laag pakt en ver weg/op als hij hoog pas pakt ???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een hydraulische koppeling valt niets af te stellen, dus als die halfweg pakt is die nog altijd goed. Een kabelkoppeling die onder de helft al aangrijpt is niet goed, dan komt hij tijdens het intrappen niet goed vrij waardoor er teveel wrijving ontstaat als men met ingetrapte koppeling voor een verkeerslicht staat. Op driekwart hoogte moet de koppeling volledig aangrijpen, op een kwart voor het diepte punt moet de koppeling volledig vrij zijn. Dit is de meest ideale afstelling.

Een hydraulisch bediende koppeling die erg laag aangrijpt is niet per definitie goed. Meestal duidt dit op een probleem aan het hydraulische gedeelte. Een lekkage bijvoorbeeld of lucht in het systeem. Misschien eerst een de vloeistof verversen en ontluchten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100