Wat is onveiliger op de snelweg: een slome aan de binnenkant inhalen, of er wat te dicht op gaan zitten?

Uiteraard is 't nog veiliger gewoon genoeg afstand te houden en er achter te blijven. Maar dat is de vraag niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan de binnenkant inhalen is een tikje onveiliger... Waarom dan, nou omdat er sprake is van een grotere snelheid is het gevaarlijker... Meer snelheid, meer gevaar...

Ik zou hem ook gewoon 'inhalen' maar dan wel zo dat het niet gevaarlijk is. Dus gewoon met knipperlicht. Er te dicht op gaan zitten is gevaarlijker volgens mijn mening want als de bestuurder voor je opeens nog zachter gaat rijden, knal jij erboven op. Dat is wel een beetje te erge straf voor die bestuurder om z'n auto de prak in te rijden ;)

Het laatste is duurder. Toegevoegd na 4 uur: Want gevaarlijker. en een -1 blijkbaar van een bumperklever.

Ik ga ervan uit dat je niet nog verder naar links kunt, anders is dat het beste: gewoon naar de derde baan als die slome op de tweede baan blijft plakken. Afhankelijk van de situatie doe ik het volgende. Ofwel ik blijf links, laat de afstand beurtelings toe- en afnemen. Dat valt eerder op dan op dezelfde afstand erachter te blijven. Werkt bijna altijd, behalve bij bejaarden want die kijken sowieso nooit in hun spiegels. Ofwel ik haal rechts in. Dat doe ik echter alleen als er een vluchtstrook is - de slome kan van je schrikken, vooral als het een bejaarde is, en van schrik automatisch naar de "veilige" rechterkant sturen. Verder heb ik voor mezelf de regel gesteld dat ik alleen rechts inhaal als ik zonder gevaar tot vér voorbij de slome op de rechterstrook kan blijven rijden. Ver betekent dat ik pas weer naar links moet als de afstand tot de slome dubbel zo groot is als de afstand waarop ik, bij normaal links inhalen, weer naar rechts zou zijn gegaan - als je me kunt volgen.

Onveilig is het allebei maar ik denkt tog echt dat bumperkleven stukke onveiliger is in dit geval. Meestal is het zo dat als je rechts gaat inhale dat je wel overziet of je er andere medeweggebruikers mee in gevaar brengt. Alleen bumperkleven wordt door vele onderschat. Als je net een halve seconde later remt, kan dat fataal aflopen

Dat is een nep-keuze...... Veel beter is om 5 minuten eerder van huis te gaan en onderweg te ontspannen, gewoon wachten tot je er bent:)

Rechts inhalen is gevaarlijker. Je komt voor andere weggebruikers dan namelijk uit een onverwachte richting. Auto's die uit het niets komen zijn altijd gevaarlijker dan auto's die van verre zichtbaar langzaam rijden.

Wie rechts wordt ingehaald, rijdt te lang links.... maar dat wordt niet geheel door de wet ondersteund. Er dicht op blijven zitten is gevaarlijker (helemaal met die mafketels die dan bovenop hun rem gaan staan)! Als je ongeluk maakt, is het technisch gesproken beter heel dicht op iemands bumber te zitten. Je klapt dan niet bovenop je voorganger, maar hij wordt onderdeel van jouw remweg en kreukelzone. Voor jouw is dat veiliger, maar voor je voorganger? Als je hem rechts inhaalt en die persoon gaat zonder te kijken naar ook naar rechts (en dat is waarschijnlijk, anders had ie je wel zien aankomen en zelf naar rechts gegaan), dan vlieg je als een stel flipperkastkogels over de snelweg... Daarmee is de eerste impact niet groot, maar genoeg om zeer veel schade en leed te veroorzaken (ook aan 'onschuldige' derden). Je kan dus niet (on)veiliger spreken. Het is beide gevallen een risico.

Ik maak mij vaak schuldig aan het eerste en denk ook wel dat dit het gevaarlijkste is. mensen verwachten geen autos aan de binnenkant en kunnen daar van schrikken een klever zijn "de slome " wel gewend dus houden ze al rekening mee. Daarbij komt dat slome rijders met alle respect toch vaak wat oudere mensen zijn die niet zo snel meer reageren op onverwachte dingen.

Bronnen:
Eigen ervaring

Rechst er voorbij. Maar alleen als er een vluchtstrook is. Anders kun je geen kant op als die slome toch naar rechts komt. (Je kunt ook een raket afschieten)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100