Hoe kun je je optimaal voorbereiden voor je praktijkexamen van je rijbewijs?

Naast je gewone rijlessen bedoel ik dan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooraf behalve de lessen zeer weinig. Zorg dat je (ondanks enige stress of faalangst) alsnog heel gewoon en alert overkomt. Doe tijdens examen of "dit je zoveelste les is" en denk NIET aan halen of niet-halen! Tijdens afrijden probeer alsnog een small talk te krijgen met de examinator, die merkt dat je dan gewend ben aan ook andere dingen en alsnog goed oplet. ;) Overdrijf lichtelijk met kijken tijdig in de spiegels, zeg dit tegen de examinator en je mss tikje overdrijft, maar dat dit alleen voor examen ff is :) Vergeet niet zodra je klaar bent, de bekende regels op parkeerplaats, laat hem uitstappen, gordels los jij zodra de auto goed geparkeerd staat, kijk ondanks dat misschien dit een muur is alsnog even achterom VOOR je uitstapt en bedank de examinator (niet overdreven, maar vriendelijk) Kijk voor examen even op de bekende "les-wegen" of er nergens veranderde verkeerssituaties zijn, bv via van A naar beter site! Succes!

Niks. Gewoon rijden zoals altijd en geluk hebben dat er geen gekke dingen gebeuren!!

Het enige wat je kan doen is nog even extra theorie doornemen, mocht je daar slecht in zijn. Voor de rest kan je niks doen. Het ligt allemaal aan de situaties en jou reactie daarop.

Zorg dat je goed uitgerust bent en goed hebt ontbeten. Probeer jezelf niet te druk te maken en zo ontspannen mogelijk te blijven. Als je rij-instructeur heeft aangegeven dat je het kan kan je het ook, het probleem is meestal de zenuwen de baas blijven. Gebruik eventueel een middeltje als passiflora, en succes!

Een banaan eten. Je wordt er rustig van schijnt het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100