Ik wil een nieuwe auto kopen. Die zijn sowieso duurder dan occasions. Maar wat maakt de auto verder nog duurder? Wat is bijvoorbeeld bpm?

Toegevoegd na 20 minuten:
Met andere woorden: Als ik de prijs op de officiële website van een automerk zie, welke extra kosten kan ik dan nog verwachten? (Ik ben op weg om m'n rijbewijs in een automaat te halen)
Alvast bedankt voor de antwoorden.

Weet jij het antwoord?

/2500

BPM staat voor Belasting van personenauto's en motorrijwielen. Dat maakt niet het verschil. De waarde vermindering van een accassion zit in dat hij niet meer nieuw is en afhankelijk van de leeftijd en de gereden kilometers steeds minder waard wordt. Dat zal ook gebeuren als jij je nieuwe auto hebt gekocht en hem weer wil verkopen. De BPM behoort gewoon tot de aanschafprijs van een auto en wordt dus gewoon meegerekend. Die is ooit betaald en zit dus ook in de prijs van een occasion al merk je dat niet meer omdat hij bij de nieuw aanschaf is betaald. Toegevoegd na 38 minuten: De tankbanzine en de overige afleveringskosten komen nog boven op de prijs. Kan ook zijn dat je nog extra's wil op je auto lak enz kosten dan ook meer

Je kunt op de site van het merk zelf je auto 'configureren'. Dus de uitvoering en opties kiezen die je wilt. De vanafprijs waarmee geadverteerd wordt, is echt een kale auto, met de kleinste motor, handgeschakeld, en standaardlak. Wil je een luxepakket of meer veiligheidsopties, een grotere motor, automaat en/of metalliclak, kom je al snel hoger uit. Daarnaast inderdaad afleverkosten, maar vaak valt daar wel over te onderhandelen met de dealer. Ik zou op de site van Kia zelf kijken. Hieronder alvast de meest recente prijslijst van de site: Toegevoegd na 6 minuten: Voor een automaat kom je dus al snel op minstens 12000 euro voor hij voor je deur staat, en die is niet wegenbelastingvrij.

Bronnen:
http://www.kia.nl/~/media/NL/Add-ons/Downl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100