We heb een auto met paardetrailer, nu doet allleen de normale verlichting van de trailer niet. Dus knipper/remlichten doet wel.Wat kan er mis zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kontroleer eerst of een andere ahw het wel doet als je de stekker in je auto stopt. Zoniet, zit het probleem dus in de bedrading van de auto. Als eea in de stekker van de ahw zit kan je beginnen met contactspray, lampjes controleren. Kabelbreuk kan je opsporen met meetapparatuur. Problemen zijn er zat die je problemen veroorzaken en zijn door de voorgangers al benoemd.

Lampjes kapot? Zekering? Kabelbreuk? Vocht? Mogelijkheden genoeg om ff na te lopen.

Vaak een kabeltje los in de stekker.

Misschien oxidatie in een of beiden van de stekkers kan ook nog oorzaak zijn

Wat misschien kan helpen is om de stekkers eens in te spuiten met contactspray. Er is een kans dat dan de andere verlichting het wel gaat doen. Anders kan het dus nog van alles zijn, zie het eerste antwoord..

Probeer de stekker te bewegen, misschien zit er een slecht contact in. Bij aanhangwagens is het vaak een massa probleem, mogelijk oxidatie. T kan alles zijn eigenlijk, meten = weten. Probeer zoveel mogelijk oorzaken uit te sluiten.

Losse, afgebroken of geoxideerde bedrading in de 7- of 13-polige stekker misschien. Heb hier vaak problemen mee gehad bij mijn fietsdrager. Die stekker is vaak de zwakste schakel in het geheel. Verder: oxidatie van de lampfittingen, oxidatie van de stekkertjes, beschadigde bedrading.

Bronnen:
http://www.google.nl/images?hl=nl&source=i...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100