Hoe betrouwbaar is het NAP label bij een auto?

Ik heb mijn auto ingeruild op een andere in een garage.
De garage waar ik hem heb ingeruild heeft de ingeruilde ook weer doorverkocht aan een andere garage{met bovag}.
Toen ik mijn auto inruilde stond er 100500 km op de teller en nu wordt hij aangeboden op internet met een km stand van 87500 met NAP.
Hoe is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Gewoon melden bij de BOVAG,daar tellerfraude deze organisatie ook in een kwaad stelt.Hierdoor bestaat de kans dat zijn lidmaatschap ontnomen word,maar dat is jouw probleem niet.

Nap is totaal niet te vertrouwen en ze kunnen het zelfs legaal doen door er een nieuwe kilometer teller in te gooien omdat de oude "stuk" was dus nap is niet bindend en ik zou daar ook niet naar kijken als je een nieuwe auto koopt bij mijn auto zit er een nieuw motor blok in maar de teller staat wel op 211.000 dus dat klopt eigenlijk ook niet

De kilometerstand in het NAP wordt bijgewerkt wanneer je een keuring of beurt in een NAP aangesloten garage laat uitvoeren. Ik kan me voorstellen dat dit bij jouw auto bij bijv. 80.000 is gebeurd. Hoeveel de auto erna gereden heeft, kun je als niet eigenaar (en ook NAP) alleen maar naar raden. Omdat net iets over een ton een vervelende stand is (psychologisch want meer dan een ton gereden en sommige dure reparaties moeten rond de 100.000 worden uitgevoerd), is het aanlokkelijk om de auto bij NAP te melden met de vorige (80.000) en er een beetje bij te liegen. De teller zelf terugdraaien is meestal een fluitje van een cent. Ik ken verhalen van mensen die de tellerkabel lostrekken bij lange ritten en zo structureel het aantal km's verlagen. Bij dat soort praktijken helpt het NAP systeem helemaal niets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100