als je per jaar zoon 20 tot 30 duizend km,s rijd en je wilt een andere 2dehandse auto kopen is het dan altijd voordeliger om een auto met LPG te kopen

Weet jij het antwoord?

/2500

Goedkoper dan wat? Ik zou in jouw geval liever uitkijken naar een auto met dieselmotor. Alhoewel LPG techniek sterk vooruit is gegaan de laatste jaren, zijn dieselmotoren gebouwd om op die brandstof te rijden en doen dat vaak vele honderdduizenden kilometers. Met het aantal kilometers dat jij gaat rijden, lijkt me diesel een betere keuze. Maar als antwoord op je vraag, LPG is goedkoper dan benzine maar de onderhoudskosten kunnen iets hoger zijn en er is natuurlijk de afschrijving en onderhoud van de LPG installatie zelf.

Ja hoor i tegenstelling tot de mening hierboven is LPG een prima alternatief. Omdat je de kosten van inbouw niet hoeft te betalen is LPG als deze al geinstalleerd is bij circa 13000 km al goedkoper. En motoren kunnen ook op gas makkelijk een paar ton rijden.

Ja, (bijna) altijd. zie link voor een berekening. Ik zeg bijna omdat er vast wel een uitzondering te bedenken is, hoewel ik er niet op kan komen.

Bronnen:
http://www.esset.nl/brandstof.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100