Ik hoor een vreemd geluid tijdens het schakelen

Tijdens het schakelen hoor ik een vreemd geluid. Ik rij, en als ik over wil gaan schakelen, laat ik mijn gas los en trap de koppeling in en doe de pook in een hogere versnelling. Op het moment dat ik de koppeling op laat komen en het gas weer indruk, hoor ik een soort "kraak/knars" en die komt denk van onder de wagen ergens in het midden. Wat denken jullie?

Toegevoegd na 6 minuten:
het geluid komt dus nadat de wagen in een hogere versnelling zit en ik "als het ware" weer optrek.

Toegevoegd na 6 minuten:
het gaat dus om het moment dat "het gas er weer opgaat"

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je schakelt moet je de koppeling wel intrappen.

Controleer eerst maar eens je olie. Kan ook nog de koppeling zijn.

Zou een versleten lager kunnen zijn! Ik denk dan aan een versleten lager tussen versnellingsbak en steekas!

hoi, ik denk dat het je homokineet is, dat zit aan je aandrijfas links en rechts onder een rubberen ashoes. even in de garage laten nakijken

Knarsen bij optrekken komt vaak bij de homokineten die bij de motor zitten vandaan. Anders had je steeds geluiden en vooral ook bij het sturen. Mogelijk zit er ruimte op deze homokineten. Zijn de rubbers nog heel en zit er voldoende vet in? Vaak wordt wel goed op de homokineten van de wielen gelet maar ziet men de homokineten bij de motor over het hoofd, deze vangen niet alleen bewegingen in de aandrijving versus wielen op maar schuiven ook in en uit. Omdat he het meer onder je hoort en in andere vragen de andere facetten al benoemd zijn, voeg ik dit toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100