Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Vegetarisch & Veganistisch. Vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

bestaat er een cursus, liefst in of om Amsterdam, waar je veganistisch leert koken, met theorie en praktijk?

zoiets als een koksopleiding, met snijtechnieken, warenkennis, etc. Ik eet t liefst plantaardig, of anders biologisch, van t seizoen en lokaal en zou graag allerlei trucs en tips willen leren. Bij een gewone opleiding werk je altijd met vlees, vis, kaas en eieren, etc. De veganismevereniging biedt het niet, hooguit af en toe samen recepten koken, maar dat kan ik thuis ook. Ik wil voorbij mijn eigen vaardigheden zien te komen en in groepsverband lijkt me dat leuk

Toegevoegd na 3 uur:
Ha Estherv. deze links had ik ook gevonden. komt idd in de buurt. Wel vrij duur en niet echt met lokale middelen. Ik denk dat het niet bestaat en overweeg te kijken of er komende winter iets te organiseren valt...
Ik ken ook de kookcursus van het Nivon, in december in Havelte en per seizoen in Stoutenburg . Maar dat is vooral samen recepten koken, hartstikke leuk, maar niet echt wat ik zoek..en/of niet praktisch

http://www.nivon.nl/vab/hunehuis/activiteiten.html
http://www.stoutenburg.nl/activiteiten.htm
doorscrollen

Toegevoegd na 2 dagen:
ha finyya, ontzettend bedankt voor je uitgebreide antwoord, hier kan ik mee aan de slag! Ik ga alle suggesties bekijken! Waarschijnlijk hebben meer mensen hier wel wat aan! merci

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Hoe hou je met een barbecue het best rekening met vegetariërs ?

Regelmatig organiseer ik een barbecue met vrienden of familie, in deze tijd van het jaar zelfs vrijwel ieder weekend, en in de regel gaat me dat uitstekend af. Ik maak altijd alle vlees, kruiderijen, marinades, sauzen, salades en dergelijke zelf, want ik ben niet zo van de kant-en-klaar (vanwege de smaak EN de financiën).

Dit weekend echter krijg ik twee vegetariërs over de vloer, en flinke eters ook nog. Nu ook ik regelmatig vegetarisch , maar nooit met vleesvervangers-die-op-vlees-moeten-lijken, en eerlijk gezegd lijkt het me ook onmogelijk daar fatsoenlijk smaak aan te geven.

Helaas kom ik niet verder dan wat verschillende lekkere groentespiezen, fruit, champignons, aardappelspiezen en wat notengehakt-burgers (als dat wil op de gril). Salades en bijgerechten is natuurlijk geen probleem. Mijn lievelings-vega-ingredienten echter (kaas, eieren) barbecueen zo lastig....)

Wat kan ik echte vegetariërs (dus ook geen vis-eter) nog meer fatsoenlijk voorschotelen voor op de barbecue, ZONDER dat mijn culinaire reputatie in het geding komt ? (Dus geen tofu, tahoe, quorn, kant-en-klare falafel en ander oneetbaars etc.)

Het liefst zoek ik een beetje originele recepten van vegetariërs zelf.

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing