Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

bestaat er een cursus, liefst in of om Amsterdam, waar je veganistisch leert koken, met theorie en praktijk?

zoiets als een koksopleiding, met snijtechnieken, warenkennis, etc. Ik eet t liefst plantaardig, of anders biologisch, van t seizoen en lokaal en zou graag allerlei trucs en tips willen leren. Bij een gewone opleiding werk je altijd met vlees, vis, kaas en eieren, etc. De veganismevereniging biedt het niet, hooguit af en toe samen recepten koken, maar dat kan ik thuis ook. Ik wil voorbij mijn eigen vaardigheden zien te komen en in groepsverband lijkt me dat leuk

Toegevoegd na 3 uur:
Ha Estherv. deze links had ik ook gevonden. komt idd in de buurt. Wel vrij duur en niet echt met lokale middelen. Ik denk dat het niet bestaat en overweeg te kijken of er komende winter iets te organiseren valt...
Ik ken ook de kookcursus van het Nivon, in december in Havelte en per seizoen in Stoutenburg . Maar dat is vooral samen recepten koken, hartstikke leuk, maar niet echt wat ik zoek..en/of niet praktisch

http://www.nivon.nl/vab/hunehuis/activiteiten.html
http://www.stoutenburg.nl/activiteiten.htm
doorscrollen

Toegevoegd na 2 dagen:
ha finyya, ontzettend bedankt voor je uitgebreide antwoord, hier kan ik mee aan de slag! Ik ga alle suggesties bekijken! Waarschijnlijk hebben meer mensen hier wel wat aan! merci

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
2.4K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Algemene kookcursussen over techniek ed. maar dan veganistisch, bestaan volgens mij in Nederland niet, daar is de veganistische stroming helaas nog te klein voor.
Maar er zijn wel wat veganistische kookworkshops ed., misschien kan je daar wel wat mee. Ik gebruik overigens voor het gemak het woord workshop ook voor kooklessen en kookcursussen.

http://www.happyherbi.com/workshops.html Geeft veganistische kookworkshops.

http://www.debontetafel.nl Geeft allerlei kookworkshops, waaronder veganistische.

http://www.kyradevreeze.nl Geeft vegetarische en ayurvedische kooklessen. Er staat niet expliciet bij of ze ook vegan zijn, maar haar blog is veganistisch, dus ik kan me goed voorstellen van wel.

http://www.kostelijk.nu Op de website kan ik het niet vinden, maar ik heb van anderen gehoord dat zij veganistische kookworkshops geven.

http://www.rawsuperfoods.com/nl/courses/index.htm De workshops zijn volgens mij altijd veganistisch, maar het is raw food, dus dat is wel een heel specifieke stroming, die niet representatief is voor veganisme in z’n algemeen.

Heavenly foods en Kushi (Deshima) zijn al genoemd door anderen.


Daarnaast zijn er wat vegetarische restaurants die kookworkshops geven. Of die ook veganistisch zijn, weet ik niet, maar deze restaurants serveren zelf wel aardig wat veganistische gerechten, dus het zou kunnen dat ze ook wel vegan kookworkshops kunnen geven.

http://www.vega-yuan.com/ Chinees vegetarisch restaurant
http://www.eetstee.nl Vegetarisch restaurant
http://www.lachendevarken.nl Vegetarisch restaurant
http://www.vlamindepan.nl Vegetarisch restaurant, geeft meerdaagse kookworkshops.

Daarnaast zijn er nog heel veel kookworkshops die vegetarisch zijn, zie http://www.vegetariers.nl/voeding/kookcursussen.aspx en http://www.vegatopia.com/vega
Mogelijk zitten daar ook nog wat tussen die veganistisch koken maar het gewoon vegetarisch noemen, of die maar heel weinig dierlijke ingrediënten gebruiken. Indiase vegetarische gerechten zijn bijna altijd zonder ei, dus dat komt alweer iets dichter in de buurt bij veganistisch.

Toegevoegd na 11 minuten:
http://www.vekologisch.nl Vegetarische en veganistische catering, geven ook kookworkshops.

Over http://www.kookstudio-oudzuid.nl en http://www.whatscookin.nl heb ik van anderen gehoord dat ze ook interessant zijn voor veganisten, maar op de website kan ik dat niet direct terug vinden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
heel veel linken:-) dank voor deze moeite, ik ga ze langs. sommige ken ik, andere zijn nieuw. In de herfst wil ik er iets mee gaan doen, hoewel die vandaag begonnen lijkt te zijn:-(
ik blijf geinteresseerd in een echte kookcursus, plantaardig, lokaal, van t seizoen, basisrecepten, dus voor door de weeks, niet al te calorierijk. Ach t zijn maar een paar wensjes he:-)

Andere antwoorden (2)

Het is inderdaad nauwelijks te vinden. Onderstaande links komen nog het meest in de buurt.
http://www.heavenlyfood.nl/overons.html
http://www.macrobiotics.nl/services/personalCookingInstr.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
@fynnya bedankt dat je mij noemt! Idd ik geef workshops veganistisch koken. Hoorn is maar een half uurtje met de trein vanaf Amsterdam. Maar als je een groep je van minsten 5 personen verzameld, kan ik ook een workshop bij je thuis geven! zie www.happyherbi.com

Toegevoegd na 3 minuten:
Bij mij is alles biologisch, ik doe ook veel met raw food. de noten, pseudogranen ed zijn idd niet lokaal, maar veel van de groentes die ik gebruik wel. Mijn eetpatroon gaat iig verder dan alleen plantaardig, maar bewust op meerdere vlakken. €30,- voor een workshop inclusief een driegangenmenu, ik denk niet dat je dat ergens anders tegenkomt. Koopje!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding