Wanneer is een wereldreis een wereldreis?

Welke voorwaarden zijn daar aan verbonden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat dat ook nog eens per persoon verschilt. Een oud dametje dat Nederland nooit verlaten heeft en nu opeens naar Frankrijk gaat kan het gevoel hebben op wereldreis te zijn. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open. Persoonlijk zou ik iets een wereldreis noemen als er minimaal 3 maanden achtereen gereisd wordt en gedurende die reis meerdere continenten/beschavingen aangedaan worden.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldreis

Ha, die Barendborrel; Ik denk dat je die voorwaarden helemaal zelf moet bepalen. In een vliegtuig stappen en on-stop rond de evenaar vliegen zou volgens de Wiki-defintie ook een wereldreis zijn. Ik denk dat er geen allesomvattende definite voor een wereldreis is, maar als die er zou zijn moeten daar naar mijn idee een minimum aantal bezochte landen en continenten, reisduur en - afstand in worden genoemd.

In mijn ogen zou een wereldreis zijn een reis waarbij je verschillende continenten aandoet en verschillende soorten landen bezoekt. Als je achtereenvolgens naar Zuid-Amerika vliegt, vanaf daar terug naar Afrika en dan door naar Azie en dan naar Amsterdam, dan ben je de wereld niet rond geweest, maar heb je inmijn ogen wel een wereldreis gemaakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100