Moet je perse in het hotel blijven slapen die je hebt geboekt die nacht?

Ik wil binnenkort een hotel boeken voor 1 nacht. Ik heb besprekingen voor mijn project voor school die ik graag op een centrale punt wil doen. Maar het kan zijn dat ik niet hoef te overnachten in het hotel. Kan ik gewoon die avond terug naar huis en een dag later terug komen om uit te checken? Ik blijf dus die nacht niet in het hotel slapen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je hoeft nooit per se te blijven slapen in een geboekte hotelkamer. In jouw geval kan je overigens beter een vergaderruimte boeken in een hotel dan een slaapkamer, zo lijkt mij, op basis van de toelichting bij je vraag.

Je hoeft nooit per se te overnachten, maar de kans is groot dat je wel moet betalen als je boekt. Een mogelijkheid om dit te vermijden is om een hotel te boeken met annuleringsmogelijkheden tot 18.00 uur (mits je inderdaad voor 18.00 uur weet dat je de kamer niet nodig hebt). Ik doe dat zelf vaak als ik rondreis op vakantie. Mijn hotels zoek ik dan uit via een verzamelwebsite waarop zo ongeveer alle boekingswebsites staan: expedia, booking.com, agoda, hotelopia, enz.

Bronnen:
www.hotelscombined.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100