Mijn vrouw wil graag de Wieliczka zoutmijnen bezoeken. Wat is economisch de slimste manier?

Ik heb geen auto, en we hebben heel weinig geld. Dus we zoeken een goedkope oplossing. Antwoorden als lopen is onzinnig, en geen optie. Verder ben ik best bereid om er maximaal een week van te maken als daar goedkope hotels in de buurt zijn, maar waar het dus om gaat is de reis.
Als ik google, zie ik heel veel aanbiedingen van bussen, treinen en vliegtuigen die dit beloven voor een paar tientjes, maar als ik dan zoek kom ik eerder op een totaalprijs van ver over de 1000.
Er zullen misschien wel speciale dagen zijn wanneer dit kunt, maar wanneer dit dan is moet je dan helemaal zelf uitzoeken en honderden verschillende combinaties zelf invullen.
Heeft er iemand tips?
Wij wonen in de buurt van Rotterdam (Maassluis).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reizen naar Krakow: Een 5-daagse reis met hotel kost ca 270,- per persoon: http://www.ontravel.nl/bestemming/krakau/reis/53 Een excursie naar de zoutmijnen kan evt. bijgeboekt Losse busreis Rotterdam-Krakow kan bijv. met Eurotrans: http://www.eurotrans.nl/#cen Soms ook zeer goedkope treintickets Amsterdam naar Warschau te scoren bij NS: http://www.nshispeed.nl/nl/onze-bestemmingen/trein-polen/trein-naar-warschau NB Inclusief het treintraject Warschau-Krakow kan ook, maar is niet online te boeken.

Misschien had je dit ook al bedacht, het ligt erg voor de hand: vlieg naar Krakau. (er zijn goedkope vluchten via Warschau vanaf Schiphol). Ga daar in een jeugdherberg. (Heb ik ooit gedaan, wel een tijd terug.) Ga met de gewone lijnbus of trein naar de zoutmijn. Je zet de mijn, je bent in een mooie leuke stad. Goedkoper is misschien via de liftcentrale. Maar dan moet er net iemand zijn die een lift aanbiedt. Ik heb er geen ervaring mee. Wielicka was ik wel, 2 keer. Erg indrukwekkend. http://www.rugzaktrips.nl/europa/liftcentrale.htm

Zoek even op cheaptickets.nl naar een vlucht vanuit een NL luchthaven naar Katowice airport. Katowice airport ligt op een kilometer of 100 van Wielizcka dus dat zal je met plm 50 euro pp zeker wel moeten redden met het OV daar. Hier is bijvoorbeeld een retourvlucht Eindhoven -Katowice voor plm 100 euro per persoon met een week tussentijd. Toegevoegd na 3 uur: Ik vond later nog een betere. Zie onder

Bronnen:
http://boeking.cheaptickets.nl/nl/checkout...
http://www.cheaptickets.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100