Hoe kan ik, het beste, in contact komen iemand die Turks spreekt?

Omdat ik nogal graag op vakantie naar Turkije ga, lijkt het me wel leuk om een beetje Turks te leren. Nou heb ik hier een studieboek Turks op niveau liggen, maar het is makkelijker om de uitspraak te leren door het te spreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Klop eens aan bij de plaatselijke moskee en vraag daar of ze iemand weten... Je kunt een briefje ophangen bij de plaatselijke supermarkt, of als die bij jullie in de buurt is de Turkse supermarkt. Het valt zeker te proberen; ik denk dat zo'n vraag zelfs gewaardeerd wordt.

Loop eens een turks koffiehuis binnen .In de grote steden is wel een te vinden.succes

Je kunt proberen om een Turk aan te spreken op straat of in een supermarkt.

Je kan mij alles persoonlijk vragen. Ik help je graag. Gr

Bronnen:
babyfaced

Toen ik vorig jaar een rondreis door Turkije zou gaan maken, wilde ik ook iets van de taal kunnen spreken en verstaan. Ik heb veel gehad aan de taalgids TURKS van Rebo Productions, Lisse. Kost maar een paar euro en levert veel gemak. Succes!

Wil niet lullig overkomen, maar met een beetje fantasie zou dat toch geen probleem moeten zijn, hier in Nederland. Er zijn hier voldoende Turken en de daarbij behorende instellingen die je op weg moeten kunnen helpen. Domweg uit een boekje leren is alleen maar theorie. Het gaat om de praktijk en de uitspraak. Kijk om je heen waar de Turken hier hun vrije tijd doorbrengen en ga vervolgens ook naar die plekken. Op deze manier kun je misschien ook nog wat cultuur leren, wat altijd heel belangrijk is als je een vreemde taal gaat leren.