stel je bent je identiteitskaart kwijt verloren waar kun je in de tussen tijd mee legitimeren? als je bijvoorbeeld een rondleiding hebt in de TK

waar kun je in de tussen tijd mee legitimeren
als je die hebt aangevraagd met procesverbaal bij de gemeente

moet je dan het proces verbaal laten zien voor vermissing

als je bijvoorbeeld een rondleiding hebt in de TK
daar moet je een kaart bij je hebben

Toegevoegd na 57 seconden:
vanwege de tijd op die te maken

Weet jij het antwoord?

/2500

neem je proces verbaal mee en dat het liefst in combinatie met een ander id-bewijs, bijv een rijbewijs. als je dat niet hebt, zorg er dan voor dat je iets anders bij je hebt, waar je naam op staat, bijv een ov-chipkaart. hoe er rekening mee, dat dit alsnog niet wordt geaccepteert. het is dus even schipperen in de tijd, dat je moet wachten op je nieuwe id-kaart.

Heb even gekeken op de site van de Tweede Kamer. De 'vorm' van het legitimatiebewijs wordt daar niet genoemd. Vermoedelijk gaat men akkoord met elke "officiële" pas waar je naam en geboortedatum op staat en een pasfoto. (Verder moet je door een 'poortje' daar en gaat je bagage door de scanner.) Als je helemaal 'op safe wil spelen' kun je via een spoedprocedure bij de gemeente een nieuwe kaart aanvragen. Normaal kost de aanvraag 5 werkdagen, het kan echter ook in max. 2 werkdagen als je bereid bent er extra voor te betalen. Dat lijkt me voor dit doel niet noodzakelijk. Ik zou zeggen: neem het proces-verbaal mee en een ander legitimatiedocument. Dat zou ook een leerlingenpas van school kunnen zijn.

Je paspoort

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100