Mag ik worden ingedeeld op een kamer bij een jongen, als we naar ons schoolreisje gaan?

Voor school gaan we zondag op schoolreisje.Heel leuk en aardig en we mochten de kamer zelf indelen en de docenten die controleerden het na.Dus ik gelijk samen met nog 3 vriendinnen(4 per kamer) ons indelen.Papiertje inleveren, toen was er een vriendin die over was.Dus wij zeiden, als er geen plek meer is mag ze wel bij ons op de kamer, dat we met z'n vijven zijn.Mooi dat hadden we geregeld met de zorgcoördinator.Nu kregen we vandaag dus de kamer indeling onder onze neus gedrukt want de docenten zouden het ook nog controleren.Toen schrok ik me een ongeluk.Ik was ingedeeld bij een jongen, en nog een meisje (waarmee ik niet kan opschieten)In plaats van mij bij mijn vriendinnen had dat andere vriendinnetje mijn plaats in gepikt.Ik moet dus nu een kamer delen met een jongen.En deze jongen is een beetje, hoe zal ik dat zeggen.Jullie weten wel wat ik bedoel.En ik ben 17, de rest van de indelingen zijn gewoon meisjes bij meisjes en jongens bij jongens.Ik moet de kamer delen met een jongen en voel me dan nogal ongemakkelijk.Dus ik ging naar de leraar toe en zei dat ik het er niet echt eens mee ben.Dat het een beetje boven mijn grens gaat.
Toen kregen we ruzie, omdat hij de ernst er niet van inziet.
Maar ik voel me compleet niet om mijn gemak.
En ik weiger om bij hem in de zelfde ruimte te gaan slapen.

Mag mijn docent mij dwingen om hier toch te gaan slapen?
Mag hij mij indelen bij een jongen?
Wat kan ik nou als beste doen?

Heel erg bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heel simpel. Als jij je niet op je gemak voelt bij een jongen op de kamer, wat ik heel goed kan begrijpen, dan hoort dat ook niet. Als de leraar daar de ernst niet van inziet dan zou ik je ouders inschakelen. Als de leraar het probleem dan nog niet ziet dan naar de directie stappen. Ik vind het overigens van de zotte dat een leraar hier de ernst niet van inziet.

Jongens en meisjes horen door de docent gescheiden op een kamer te slapen. Dus geen jongens bij meisjes.

Ga in gesprek met de docent en probeer heel rustig en duidelijk uit te leggen waarom jij niet op de kamer wil bij een jongen. Probeer redelijk en feitelijk te blijven en spreek vanuit je eigen gevoel niet vanuit een ander. Mocht de docent daarna nog steeds niet redelijk zijn dan zou ik jouw ouders inschakelen. Probeer je vader of moeder te overtuigen van jouw probleem en laat hem haar praten met de docent. Als de docent dan nog steeds niet wil luisteren dan zou ik een brief sturen aan de directie. Maar dat is pas als laatste resort:-) Ik wens je heel veel succes en plezier. Het komt allemaal wel goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100