hoe spreek je our uit?(engels)

in films enzo zeggen ze altijd 'ouwer' maar volgensmij heb ik ook wel eens gehoord dat ze het uitspraken als 'or'.

Toegevoegd na 3 minuten:
het is dus het eerste , ouwer.
maar geld dat ook voor de amerikaanse uitspraak?

Toegevoegd na 23 uur:
Ik heb hier een voorbeeld (filmpje)
Op 00:52 zegt ze echt "did you get AR little joke" dus niet ouwer.
Dat is wat ik bedoel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klinkt inderdaad alsof ze AR zegt, maar wel met nog iets ertussen (A E R) het is wel OUR (uitgesproken als OUWER) maar heel snel uitgesproken waardoor het een beetje afgevlakt wordt, oefen zelf maar eens met het steeds sneller zeggen dan klinkt het op den duur net zo (helemaal met een wat amerikaans accent) In Nederland worden woorden ook "slordig" uitgesproken, helemaal in bepaalde dialecten, soms worden er zelfs hele delen van een woord "ingeslikt".. Hou het maar gewoon bij originele, dan is je uitspraak voor iedereen het duidelijkste!

Ouer :) Zoals uur in het engels -hour- maar dan zonder h

Als au, ouwer dus.

Bronnen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/taal/3...

owr Zo spreek ik het altijd uit

Als auwer of ar Toegevoegd na 11 minuten: Het ligt er ook aan waar je de nadruk op wilt leggen. Als je zegt 'welcome to our house', kun je het wegmoffelen als [ar] omdat de nadruk ligt op welcome en house. Als je de vorige keer bij de anderen hebt gegeten bijvoorbeeld, en ze komen nu bij JOU eten, kun je zeggen 'Welcome to OUR [auwer] house'. Maar het kan allebei: afhankelijk van het wegmoffelen zoals het volgende antwoord zegt. M'n of mijn, thanks ipv thank you, y'all ipv you all, we'll ipv we will, etc...

We zijn het in principe allemaal eens over de uitspraak;) Maar dat kan een dialect zijn of dat er iets snel uitgesproken wordt. Zoals in het nederlands ook wel eens gebeurd; Kom maar in mijn huis Kom maarin mn huis Snap je me?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100