Wat eet men in Roemenië?

Ik ga over een poos naar Roemenie als uitwisseling en ik slaap in een gastgezin. Of in de stad, of op het platteland. Ik ben erg benieuwd wat ze daar eten, weet iemand het?

Toegevoegd na 16 minuten:
@antwoorders

Bedankt voor de antwoorden. Ik ben groot fan van vleessoorten dus dat moet wel goedkomen. Hopelijk niet te veel groentes want.. nouja, ik ben meer van de goeie hap ;p

Weet jij het antwoord?

/2500

Enkele Roemeense gerechten zijn: Ciorba - zure soep. Mămăligă - een soort maïsbrij. Sarmale met Smântănă - koolrolletjes gevuld met gehakt, kruiden en rijst. Mititei - scherpe saucijsjes van een gekruid gehakt. Piftea - vlees in gelatine. Pastrami - vaak gemaakt van schapenvlees.

Ze eten daar stevige maaltijden a la goulash. Met veel koolsoorten, paprika, tomaat en draadjesvlees. Volgens mijn pa wel smakelijk. Verwacht geen verfijnde keuken. Veel plezier en een super mooie ervaring!

Ik ben er laatst geweest, en ze eten er vooral veel vlees. Ik heb heerlijke stoofschotels gehad. Verder is het vaak knoedels, polenta (soort puree, van mais) en veel uien en dergelijk bij je vlees. Het idee van groente daar is over het algemeen het blaadje sla als garnering. Ik ben zelf wel een fan van groente, dus ik bestelde altijd een kleine salade ernaast. Het is verder wel heerlijk eten, en als je van veel vlees en weinig groente houd, zit je daar goed :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100