wat is een goede e-reader of tablet(liefst een combi)?

Omdat er iedere vakantie erg veel boeken mee gaan en dit er toch altijd weer te weinig zijn, wil ik graag een tablet met e-reader functie kopen. het liefst met android. heeft iemand suggesties? P.S ik heb niet zo'n groot budget ongeveer 150 euro max.

Toegevoegd na 15 minuten:
ik wil geen apple, omdat al mijn andere apparaten of android of windows hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat belangrijk is om in gedachten te houden is dat er een duidelijk verschil is tussen een tablet en een e-reader. Het scherm van een tablet straalt licht uit, net als het scherm van de pc of laptop. Je kunt het scherm ook in het donker gebruiken, maar het is wat vermoeiend voor de ogen. Het is een kleurenscherm en je kunt er goed mee internetten, spelletjes spelen etc. Op tablets kan je overigens ook prima ebooks lezen. Het scherm van een e-reader straalt geen licht uit en is dus rustig om naar te kijken. Het scherm is zwart-wit en ‘leest’ als een papieren boek. Hoewel sommige e-readers wel een Wifi-functie hebben, is een e-reader niet echt bedoeld om mee te internetten. Het kan wel, maar het gaat niet zo goed. Bij de keuze voor een tablet of e-reader is de vraag die je je moet stellen dus: wat wil je er voornamelijk mee doen? Wil je vooral ebooks kunnen lezen en af en toe eens wat op internet opzoeken, dan is de e-reader de juiste keuze. Wil je vooral internetten en af en toe eens een ebook lezen, dan heb je meer aan een tablet. Als je voor een e-reader kiest, dan zou ik je de nieuwste e-reader van Sony aanraden (PRS-t1). Ik heb ‘m zelf en mij bevalt het goed. Deze e-reader kost ongeveer €140 (exclusief hoesje overigens), dat is een stuk goedkoper dan andere e-readers in deze categorie. Hij heeft een touchscreen dat te bedienen is met een pennetje of met de vingers, er zit Wifi op en een enorm lange batterij-tijd. Met tablets heb ik geen ervaring, zie de bron voor info over waar je op moet letten bij de keuze. Succes!

Bronnen:
http://electronica.infonu.nl/multimedia/94...
http://www.tabletkeuze.tk/

Heb persoonlijk goede ervaringen met de Amazon Kindle, maar dat is alleen een e-reader, niet 2 in 1.

voor 150 euro heb je een hele goede e-reader. een goede tablet is al heel wat duurder. als je hem vooral gaat gebruiken om boeken te lezen heeft een e-reader nog een voordeel, hij is buiten in de zon nog heel duidelijk te lezen, wat de meeste tablets niet doen.

Ik heb een super e-reader gekocht bij Vanden Borre (België) voor 75 €. Hij leest alle formaten van e-books.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100