wie weet wat deze afbeelding betekent?

ik zie steeds vaker plaatjes die er uitzien als deze: (zie plaatje).

maar wat is dit nu?
( ik hoop dat koosknip reageerd, want die heeft er ook 1tje als profielplaatje...)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is een scan plaatje. Als je een smartphone hebt kun je het met een speciale app scannen en dan kom je vaak op een site of kan je een speciaal filmpje kijken en dat soort dingen.

Dat is een QR-code. Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso-Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso. De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie"). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar ook steeds vaker op posters. Toegevoegd na 2 minuten: De gebruiker richt zijn cameratelefoon op de QR-code, en neemt hiervan een foto. De code wordt door een QR-lezer in de telefoon omgezet in een URL, waarna in de webbrowser van de telefoon de bijbehorende website wordt getoond. Deze methode bespaart de gebruiker het moeizaam op een telefoon intypen van een URL. Tegenwoordig beschikken alle smartphones over een QR-codescanner. Recente scanners op mobiele telefoons (Redlaser op iOS) hoeven niet meer eerst een foto te nemen om die vervolgens te analyseren. Deze scanners kunnen realtime een QR-code scannen, waarmee het scannen van QR-codes ook echt snel wordt.

Deze afbeelding wordt een QR-code genoemd. Door middel van bijvoorbeeld Smartphones of Tablets kan de code herkent worden. In deze code kan informatie opgeslagen worden zoals internet websites, notities etc. Tegenwoordig worden deze codes steeds vaker gebruikt. Zo zijn ze nu bezig met het verkopen van armbandjes waar een code als deze in geprogrammeerd kan worden zodat er bijvoorbeeld kinderen sneller terug worden gevonden (een beetje hetzelfde idee als zo'n identiteitsplaatje). Misschien heb je nog iets aan de informatie die op de site staan die is weergeven als bron ;)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/QR-code

Nijverheidsweg 1 Harmelen Utrecht 3481MA Nederland

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100