Hoe pak je het aan om optimaal van Sail te genieten?

Ben nog nooit op Sail geweest. Ik vermijd altijd menigten. Nu zou ik dat toch wel eens willen zien maar hoe doe je dat? Je komt per trein aan op A'dam Centraal, loopt het station aan de achterkant uit en dan maar naar links of naar rechts in een menigte langs de waterkant gaan sjokken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel info kun je vinden op: http://www.sail2010.nl/ Hier is ook een plattegrond te downloaden. In de Telegraaf van gisteren (zaterdag) is een bijlage te vinden vol met info over Sail, zeer de moeite waard.

Verstand op nul en laat je lekker meevoeren door de menigte. Je zult dan in plaats van dat je last hebt van de menigte juist genieten van al die mensen. Vorig jaar ben ik naar Delfsail geweest. Ook daar was het giga druk, maar het was zo fantastisch dat ik maar liefst 3 dagen in het havengebied heb doorgebracht. Geniet er van!

in de mast te zitten van het hoogste schip!

Om optimaal gebruik te maken van het bezichtigen, rondvaarten of heli vluchten zou ik, om maar niets te missen een hotelletje boeken of een camper huren. (niet op het allerlaatste moment) Het is en blijft een onvergetelijke ervaring als je het allemaal mee hebt gemaakt, en het laat een diepe indruk bij je achter. Ook het vuurwerk is prachtig. Maak ons deelgenoot van jouw ervaringen en schrijf een kort berichtje bij jouw vraag.

Toeristich bureau of VVV kantoor heeft vast informatie over Sail en de NS kan adviseren over het vervoer. Ik ben er nog nooit geweest maar ik zou ruim op tijd gaan zodat je niet gelijk in de piek van de drukte komt Veel plezier!

Dinsdag en woensdag liggen al veel schepen in IJmuiden. Maandag 23 vertrekken ze door de sluizen bij IJmuiden, dan kun je goed bekijken vanaf b.v. de Noorderpier (bij Wijk aan Zee).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100