Wie weet een kinderuitje vlakbij een station?

Me schoonmoeder heeft treinkaartjes waar we mee door heel Nederland kunnen reizen. Nu wil me schoonmoeder en ik samen met de kinderen niet weer overstappen in de bus vanwege de chipkaart. Dus nu zoeken we een leuk uitje met de kinderen (6 en 8 jaar) wat vlakbij een treinstation ligt. Mag door heel Nederland als het maar vlakbij een treinstation is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nunspeet (Veluwe) is het Transferium (gratis!!) ; kijk- en wandelplek van Staatsbosbeheer . Leuk opgezet met voel-raad mogelijkheden , opgezette dieren. filmzaaltje, (natuurfilm) een sprookjesafdeling en een prachtig wandelgebied. Er is een uitkijktoren en een aardige speeltuin bij. Het ligt pal achter het station. En op loopafstand is er ook een pannenkoekrestaurant.

Iets als bioscopen zitten vaak in het centrum, en in het centrum is vaak ook een station. Daarnaast kun je kiezen voor het spoorwegmuseum; daar kun je zelfs met een speciale spoorwegmuseum-trein op het perron van het museum uitstappen. Toegevoegd na 26 seconden: Overigens is Nemo, vlakbij het centraal station van Amsterdam.

spoorwegmuseum in utrecht http://www.weekendplanner.nl/dagjeuit/spoorwegmuseum.htm Vanaf het Centraal Station in Utrecht rijdt er een speciale trein naar het museum.

Zandvoort heeft toch ook een station? lekker dagje zee uitmetkinderen.nl heeft misschien ook goede ideeën

Dierenpark Emmen, kwartier lopen vanaf station. http://www.dierenpark-emmen.nl/nl/praktischeinfo/bereikbaarheid.htm

Dierenpark Amersfoort. Kwartiertje lopen vanaf station. Toegevoegd na 3 minuten: Amsterdam centraal. Vijf minuten lopen naar een rondvaartboot of Madame Tussauds.

bij wat minder weer zou je naar naturalis in leiden kunnen gaan. heel veel opgezette beesten en dino skeletten te zien. ligt op 5 minuten lopen van het station (neem de achteruitgang).

Nemo in Amsterdam is heel leuk voor kinderen in die leeftijd. Tevens kun je dit, als je wilt, combineren met een rondvaart of een wandeling naar het Paleis op de Dam. Onze kleinkinderen, en dan wij dus ook, hebben hiervan erg genoten.

Bronnen:
http://www.e-nemo.nl/

Utrecht Museum van Speelklok tot pierement daarna door naar de Dom, Goed te lopen vanaf het station. Eventueel nog even winkelen in Hoog Catharijne

Bronnen:
http://www.domkerk.nl/
http://www.museumspeelklok.nl/
http://www.uitmetkinderen.nl/pages/Nationa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100